FødevareWatch

Starbucks flytter produktion fra tørkeramt område

Californien er ramt af omfattende tørke på fjerde år, hvilket har udløst skarp kritik af multinationale selskaber, der tapper vand i staten. Det tvinger nu kaffekæden Starbucks til at flytte en fabrik.

Den amerikanske kaffekæde Starbucks vil inden længe ikke længere bruge vand fra Californien i sit kildevand af mærket Ethos.

Det sagde koncernen sidste uge ifølge Reuters.

Den store stat på den amerikanske vestkyst har været hårdt ramt af tørke gennem de seneste fire år, og det har nu skabt en omfattende vandmangel.

Udmeldingen fra Starbucks kommer efter, at magasinet Mother Jones kunne afsløre, at Ethos-vandet kommer fra et af de områder i Californien, som er værst ramt af den flere år lange tørke.

Derfor vil selskabet nu flytte sin produktion af vandet fra sin fabrik i Californien til en tilsvarende i staten Pennsylvania. Den flytning bliver sat i gang i denne måned og vil færdiggøres over det næste halve år, siger koncernen ifølge Reuters. Starbucks overtog vandforretningen i april 2005, da man opkøbte Ethos Brands for 8 mio. dollars.

Flere andre storkoncerner som Coca-Cola, PepsiCo, Nestlé og Walmart får også vand fra Californien, men ingen af disse har annonceret planer om at flytte produktionen.

Californisk tørke sender mandel-pris op

Nestlé vil vokse på vand i USA

Tørke kan koste Sydafrikas sukkerindustri en halv milliard

Europas vinhøst under pres

Frostvejr kan sende Nutella-priser på himmelflugt

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier