FødevareWatch

Analytiker: Vesteuropa og påske trækker Carlsberg op

Det danske bryggeri har leveret bedre end ventet i Vesteuropa, udviklingen i Østeuropa er ikke så skidt, som det kunne have set ud, mens den organiske vækst i Asien skuffer en anelse, lyder vurderingen fra aktieanalytiker i Alm. Brand Markets.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

Carlsbergs regnskab for de første tre måneder af året er uden de store overraskelser. Bryggeriet har leveret bedre end ventet i Vesteuropa, udviklingen i Østeuropa er ikke så slem, som den kunne have været, mens den organiske vækst i Asien skuffer en anelse.

Det vurderer Michael Friis Jørgensen, aktieanalytiker i Alm. Brand Markets, oven på Carlsbergs regnskab for første kvartal, hvor omsætningen og indtjening landede en anelse over, hvad analytikerne havde forventet.

"Det er nogenlunde som ventet med en lidt bedre end ventet omsætning trukket op af Vesteuropa. Jeg tror dog, at en del af det skyldes påske, som analytikerne måske har undervurderet effekten af, og at Carlsberg har lageropbygget grundet deres omkostningsprogram," siger Michael Friis Jørgensen, der dog understreger, at første kvartal er meget lille set med Carlsberg-briller.

Carlsberg kommer ud af første kvartal med en fremgang i omsætning til knap 13,5 mia. kr. fra 12,9 mia. kr. i første kvartal året før. Det var omkring 350 mio. kr. bedre ventet ifølge analytikere adspurgt af Ritzau Estimates. Driftsresultatet før særlige poster steg til 661 mio. kr. fra 453 mio. kr. mod en forventning om en fremgang til 562 mio. kr.

Michael Friis Jørgensen vurderer, at udviklingen i Østeuropa, hvor Carlsberg har haft store udfordringer gennem de seneste mange kvartaler, egentlig ser pæn ud. Der var godt nok en negativ volumenvækst på 16 pct. i de første tre måneder af året, men det er i høj grad opvejet af højere priser.

Udviklingen i regionen Asien er derimod en anelse svag. Carlsberg har godt nok haft en omsætningsfremgang på 29 pct., men 20 pct. af fremgangen skyldes valutaeffekter.

"Dykker man lidt ned bag tallene, så har Carlsberg en lidt skuffende organisk vækst, hvor deres fremgang især af trukket af valutakurser. Og det er lidt skuffende set i lyset af, at meldingerne fra konkurrenterne har været lidt bedre," siger Michael Friis Jørgensen.

Når man summerer det hele op, vurderer Michael Friis Jørgensen dog alligevel, at Carlsberg-aktien skal op med et par pct., når handlen åbner på fondsbørsen i København tirsdag.

Carlsbergs underskud en anelse større end ventet

Carlsbergs pressechef stopper

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier