Royal Unibrew leverer fremgang over hele linjen

Bryggeriet oplever vækst på både drift og bundlinjen i første kvartal og fastholder forventningerne til resten af året. Topchef minder om, at første kvartal er årets mindste.
Foto: PR/Royal Unibrew
Foto: PR/Royal Unibrew
AF RITZAU FINANS

Danmarks næststørste bryggeri, Royal Unibrew, aflagde tirsdag et regnskab for første kvartal, som viste fremgang over hele linjen.

Det er dog alt for tidligt at poppe champagneflaskerne, mener bryggeriets administrerende direktør, Henrik Brandt.

"Det er et fornuftigt resultat, men man skal være opmærksom på, at det er årets mindste kvartal. Påskesalget har stor indflydelse på omsætning og bundlinje. I år faldt påsken i marts, og sidste år var det i april. Det er der ikke noget nyt i, og vi siger altid, at marts og april skal ses under et, fordi påsken skifter fra år til år," siger han til Ritzau Finans ovenpå regnskabet.

Den samlede omsætning i kvartalet lød på 1290 mio. kr., som skal ses i forhold til sidste års resultat på 1267 mio. kr. Samme positive udvikling kunne ses på EBIT-resultatet, der blev forbedret til 131 mio. kr. fra 43 mio. kr. Det betyder også, at EBIT-marginen er forbedret til 10,2 pct. fra 7,3 pct. i 2014.

Udover den tidlige påske skyldes fremgangen i driftsresultatet ifølge Henrik Brandt primært to ting.

"Sidste år var der ekstraordinære omkostninger på 50 mio. kr. til restrukturering af Hartwall. Dem afholder vi ikke i år, og derfor skal vi alt andet end lige levere 50 mio. kr. bedre. Endelig er der nogle markedsføringsomkostninger, som er forskydes ind i andet og tredje kvartal," siger den administrerende direktør.

Netop Hartwall, som er Royal Unibrews finske satsning, arbejder stadig i et svært marked, fortæller Henrik Brandt.

"Det finske marked er stadig et vanskeligt marked i recession. Det har det været siden 2012, forbrugstilliden er ikke specielt høj, og arbejdsløsheden ligger omkring 9 pct. Så det er et marked med en masse udfordringer, fordi forbrugerne er under pres, men vi følger vores integrationsplaner," siger Henrik Brandt og fortæller, at der i Finland sker en forskydning fra restaurationssektoren til retailsektoren.

I regnskabet fastholder Royal Unibrew forventningerne til hele året om en omsætning i niveauet 5900-6100 mio. kr., et EBIT-resultat på 790-890 mio. kr. og et EBITDA i niveauet 1100-1200 mio. kr.

Royal Unibrew-aktien lukkede tirsdagens handel med en fremgang på 1 pct. til 1300 kr.

Royal Unibrew hopper på øko-bølgen

Royal Unibrew i overhalingsbanen

Finsk ølmarked presses af reklamerestriktioner

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Pr

Danforel kæmper sig ud af barsk periode

For abonnenter