Specialbryggeri vil bygge ølhotel

Skotske Brewdog vil rejse et større millionbeløb fra sin fanskare til at bygge nyt bryggeri, et såkaldt ølhotel og en række nye barer.
Foto: PR/Facebook
Foto: PR/Facebook

Skotske Brewdog er i gang med at rejse 25 mio. pund svarende til 275 mio. kr. via crowdfunding fra sin internationale fanskare for at kunne udvide sin fabrik og bygge et ølhotel.

Det skriver The Telegraph.

På hotellet, som skal ligge i Ellon i Skotland, hvor Brewdog i forvejen har sit bryggeri, vil gæsterne have haner med fadøl i soveværelserne.

Selskabet har derudover planer om at bygge et 300 hektoliter bryggeri ved siden af det eksisterende for at kunne imødekomme den globale efterspørgsel. Derudover skal der installeres et destilleri på stedet til produktion af spiritus.

Omkring 7 mio. pund vil blive brugt på at lancere 15-20 Brewdog-barer rundt omkring i Storbritannien, hvilket vil fordoble selskabets portfolio. Berlin er det næste mål for bryggeriets barer.

I den forestående crowdfunding udsteder Brewdog 526.315 aktier med et minimum investeringsbeløb på 95 pund for to aktier.

Også det britiske specialbryggeri Camden Town Brewery vil benytte sig af crowdfunding til at realisere selskabets store planer for vækst af forretningen i løbet af de kommende fem år. Det skrev Bloomberg i marts.

Crowdfunding er et finansieringsalternativ, som er blevet stadig mere populært i de senere år. Ideen går i al sin enkelthed ud på, at man får mindre investeringer og donationer fra en lang række privatpersoner, ofte i sit umiddelbare netværk.

For det fem år gamle specialbryggeri, som ligger i den hippe London-bydel Camden Town, er målet dog noget mere ambitiøst end bare at indkradse et par håndører. Selskabet håber på at rejse i alt 3,5 mio. pund, svarende til mere end 350 mio. kr., ved at tilbyde andele i selskabet i bytte for finansiering.

Pengene skal gå til, at selskabet kan bygge endnu et bryggeri og tredoble medarbejderstaben til 200 ansatte. Samtidig er planen at sælge fem gange så meget øl i 2020, som man gjorde i det forgangne år.

Ifølge Bloomberg har Camden Town Brewery allerede rejst næsten 2 mio. pund fra omkring 1.900 forskellige personer på mindre end en måned.

Crowdfunding skal sikre væksten i britisk specialbryggeri

Opgør mellem ølbrødre tæt på at ende som tv-serie

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også