FødevareWatch

Nespresso indgår genbrugsaftale med Tivoli

Det er slut med at smide aluminiumskapsler fra kaffemaskinerne i forlystelsesparkens restauranter i skraldespanden.

Morten Messerschmidt, den amerikanske ambassadør Rufus Gifford og ambassadørens kæreste Stephen DeVincent kan fremover drikke kaffe med god samvittighed på Restaurant Grøften i Tivoli. | Foto: Jakob Jørgensen/Polfoto/Arkiv

Nespresso har indgået en aftale med Tivoli om at genbruge kapslerne til kaffemaskinerne i forlystelsesparkens restauranter.

Børsen skriver, at aluminiumskapslerne fremover vil blive opbevaret i enten 240 eller 600 liters containere, der vil blive tømt mindst en gang om måneden af samarbejdspartneren Stena Recycling.

Genbrugsfirmaet vil derefter smelte kapslerne om til nye aluminiumsprodukter, mens eventuelle kafferester bliver til gødning.

Nespresso har leveret kaffe til Tivolis restauranter, udsalgssteder og kontorer siden i sommer, og alene i den periode er der brugt et sekscifret antal kapsler, der alle er smidt ud.

Søren Kristensen, Nespresso Business Solutions, håber, at den nye ordning vil vise, at kaffeproducenten tager sit grønne fodaftryk alvorligt.

”At vi har været kapselbaseret har også været et parameter, som har fået nogen virksomheder til at sige nej til at handle med os,” siger han til Børsen.

Genbrugsaftalen er muliggjort efter en ændring af den såkaldte affaldsbekendtgørelse sidste år, der gør det lovligt for private virksomheder at indsamle affald. Tidligere var det udelukkende en kommunal opgave.

Nestlé leverer stabilt resultat trods salgsdyk

Kapselproducent sagsøger Nestlé for patentkrænkelse

EU undersøger gigantisk kaffefusion

 

Mere fra FødevareWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier