FødevareWatch

Mondelez vil øge afrikansk kaffeproduktion med 50 pct.

Den amerikanske fødevaregigant Mondelez International vil øge sin produktion af kaffe i Afrika med 50 pct. i løbet af de næste to år.

Foto: Polfoto/Thomas Borberg/Arkiv

Den amerikanske fødevarekoncern, der er blandt de væsentligste aktører i verden indenfor bl.a. konfekture og kaffe, vil hæve sin produktion af sidstnævnte produktkategori i Afrika betydeligt over de kommende to år.

Det skriver Bloomberg.

Ifølge nyhedsbureauet har storkoncernen nemlig planer om at øge sin produktion af kaffe på kontinentet med 50 pct. frem mod midten af 2017. De storstilede planer er en del af en ny satsning – Coffee Made Happy - rettet mod kaffebønder verden over, som selskabet har allokeret 200 mio. dollars til.

I Afrika betyder det, at man har allieret sig med 24.000 mindre kaffeplantager, som skal promovere fordele ved at være kaffebonde overfor unge mænd og kvinder i Afrika og tilbyde dem oplæring på en række punkter.

Mondelez har for år tilbage lanceret lignende initiativer i andre dele af verden, og selskabet håber, at man derigennem vil have en million kaffebønder under sine vinger i løbet af de næste fem år, skriver Bloomberg.

Elfenbenskysten vil firdoble sin kaffeproduktion

Medie: Frasalg skal sikre gigantisk kaffefusion

EU undersøger gigantisk kaffefusion

Mondelez smider flere penge i europæisk produktion

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier