FødevareWatch

Rygter om fusion mellem Sabmiller og AB Inbev bobler op igen

Med finansdirektør Jamie Wilsons afgang i Sabmiller er der igen blevet skruet op for fusionssnakken mellem verdens næststørste bryggeri og AB Inbev.

Foto: SABMiller/PR

Verdens næststørste bryggeri Sabmiller har mistet sin finansdirektør. Jamie Wilson har forladt selskabet, hvilket har rystet både internt i Sabmiller og investorerne, skriver The Times.

Og det uventede direktørexit giver opkøbsrygter ny næring.

Det har flere gange været fremme, at verdens største bryggeri, AB Inbev, er interesseret i at sluge lillebror - nummer to i verdenen. Og sker det, vil der være tale om en handel til den svimlende værdi af omkring 75 mia. pund - svarende til 701,9 mia. kr., skrev nyhedsbureauet Dow Jones Newswire for blot en uge siden.

Richard Farnsworth, der er talsmand for Sabmiller, siger til The Times, at han ikke ikke vil spekulere i, hvorfor Wilson har forladt selskabet - men siger, at "han har indgav sin afsked af personlige årsager". Ifølge den britiske avis er de "personlige årsager" ikke relateret til Wilsons helbred.

Men analytikere mener, at AB Inbev kan se direktørafgangen som en ustabil ledelse hos Sabmillers for at lancere sin overtagelseplan. Og spekulationer betød, at aktierne i Sabmiller steg i sidste uge, Wilsons tilbagetræden blev meddelt.

James Wilson kom til Sabmiller i 2005 og blev finansdirektør i 2011.

Rygterne om en konsolidering af de to bryggerier har flere gange været fremme over de seneste år, men hidtil uden at det har kastet en aftale af sig.

JPMorgan: Sabmiller-fusion virker ulogisk

Chefskifte i Carlsberg kan føre til magtkamp

Fremgang i MillerCoors

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier