Fitch bekræfter Carlsberg-rating trods usikkerhed i Øst

Ratingen af Carlsberg bekræftes af kreditvurderingsbureauet Fitch trods den makroøkonomiske usikkerhed i Østeuropa.
AF RITZAU FINANS

Den langsigtede udstederrating - Issuer Default Rating - er fortsat "BBB", og den kortsigtede fastholdes på "F3". Det oplyser Fitch, der ser udsigterne for den langsigtede rating som "stabil", hvilket vil sige der ikke ventes en ændring.

"Bekræftelsen afspejler, at Fitch venter at Carlsbergs kreditprofil vil være stabil og passe til en "BBB"-rating trods den makroøkonomiske og geopolitiske usikkerhed i Østeuropa, der bidrager til koncernens EBITDA-indtjening (ekskl. centrale omkostninger) med ca. 30 pct. i 2014," skriver Fitch.

Fitch ser positivt på de tiltag, som selskabets ledelse har meddelt, omkring cash preservation og et gældsmål på mindre end 2,5 gange EBITDA ved slutningen af 2015.

Fitch tror også, at den stigende vigtighed af Asien-regionen og modstandsdygtigheden i Vesteuropa hjælper med at reducere Carlsbergs afhængighed af Rusland.

Blandt de forudsætninger, som ligger til grund for ratingen, er en årlig salgsvækst i Vesteuropa på 2-4 pct. i perioden 2015-2018, 10 pct. fald i Østeuropa i 2015 og et 2 pct. fald i 2016. Vækstraten i Asien forudsættes at blive 3,5 pct. i 2015.

Fitch forudser et fald i Carlsbergs samlede omsætning på 0,6 pct. i 2015 og herefter "lav- til midt-encifret" årlig vækst, samt en EBITDA-margin, der i Vesteuropa stiger 50 basispoint, mens den i Østeuropa ventes at falde 80 basispoint, hvilket også forudsættes for Asien-regionen.

Desuden ser Fitch lav sandsynlighed for opkøb og venter en udlodning på 25 pct. af overskuddet som i 2014.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også