FødevareWatch

Fitch bekræfter Carlsberg-rating trods usikkerhed i Øst

Ratingen af Carlsberg bekræftes af kreditvurderingsbureauet Fitch trods den makroøkonomiske usikkerhed i Østeuropa.

Den langsigtede udstederrating - Issuer Default Rating - er fortsat "BBB", og den kortsigtede fastholdes på "F3". Det oplyser Fitch, der ser udsigterne for den langsigtede rating som "stabil", hvilket vil sige der ikke ventes en ændring.

"Bekræftelsen afspejler, at Fitch venter at Carlsbergs kreditprofil vil være stabil og passe til en "BBB"-rating trods den makroøkonomiske og geopolitiske usikkerhed i Østeuropa, der bidrager til koncernens EBITDA-indtjening (ekskl. centrale omkostninger) med ca. 30 pct. i 2014," skriver Fitch.

Fitch ser positivt på de tiltag, som selskabets ledelse har meddelt, omkring cash preservation og et gældsmål på mindre end 2,5 gange EBITDA ved slutningen af 2015.

Fitch tror også, at den stigende vigtighed af Asien-regionen og modstandsdygtigheden i Vesteuropa hjælper med at reducere Carlsbergs afhængighed af Rusland.

Blandt de forudsætninger, som ligger til grund for ratingen, er en årlig salgsvækst i Vesteuropa på 2-4 pct. i perioden 2015-2018, 10 pct. fald i Østeuropa i 2015 og et 2 pct. fald i 2016. Vækstraten i Asien forudsættes at blive 3,5 pct. i 2015.

Fitch forudser et fald i Carlsbergs samlede omsætning på 0,6 pct. i 2015 og herefter "lav- til midt-encifret" årlig vækst, samt en EBITDA-margin, der i Vesteuropa stiger 50 basispoint, mens den i Østeuropa ventes at falde 80 basispoint, hvilket også forudsættes for Asien-regionen.

Desuden ser Fitch lav sandsynlighed for opkøb og venter en udlodning på 25 pct. af overskuddet som i 2014.

Mere fra FødevareWatch

Hørkram er kommet tilbage på sporet

Cateringgrossistens regnskab for 2021 viser markant forbedring af indtjeningen efter svært 2020. Toplinjen er løftet en anelse i et marked fyldt med udfordringer, men hvor Hørkram-ledelsen satser på vækst.

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier