FødevareWatch

Ny hollænder til Carlsberg er en stor kapacitet

Det er en stor kapacitet Carlsberg får i toppen med ansættelsen af hollandske Cees 't Hart som ny koncernchef, mener Sydbanks senioranalytiker, Morten Imsgard.

Carlsberg har skudt papegøjen med udnævnelsen af hollandske Cees 't Hart som ny topchef i bryggerigruppen.

Det mener Sydbanks senioranalytiker, Morten Imsgard.

"Carlsberg får en meget erfaren hollænder ind, som har et imponerende cv og virkelig har noget i værktøjskassen i forhold til det, han har lavet i Friesland Campina de seneste år."

"Det er en betydelig kapacitet man får ind i stedet for Jørgen Buhl Rasmussen. Det er et spørgsmål om det får den helt store betydning, det er svært at vurdere," siger analytikeren.

Selvom Jørgen Buhl Hansen nu træder tilbage som koncernchef, skal han dog ikke hænge med hovedet, mener Morten Imsgard fra Sydbank.

"Det har været en svær rejse. Han har været chef for Carlsberg i en ekstrem svær periode, hvor selskabet har været ramt af utrolig mange udfordringer i det russiske marked. Det mener jeg ikke, er noget man kan skyde ham i skoene.

Til Politiken siger analytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets:

"Det kan lyde mærkeligt at hente en direktør for et hollandsk mejeri, men de er gode til lancere brands og hurtige, nye produkter," siger han og peger på, at det er dét, Carlsberg skal være bedre til.

"Det skal hurtigere give Carlsberg en større omsætning. Vi drikker færre øl, og derfor skal vi lokkes med nye og anderledes produkter. Øl med lavere alkoholprocent i. Øl blandet med andre ting. Nu slår Carlsberg ind på den vej."

Carlsbergs topchef fratræder

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier