Kendt kaffebar konkurs: Kunderne i knæ

En kaffebar i Aarhus må dreje nøglen om. Det sætter tilsyneladende dybe spor hos kunderne.
Foto: POLFOTO
Foto: POLFOTO
AF MORTEN NYSTRUP

Siden 20001 har Sigfreds Kaffebar i Aarhus etableret sig som et af de absolutte bedre steder i byen at få stillet sin kaffetørst.

Med to butikker i Aarhus og en sommeråbning i Skagen har kaffebaren forsynet østjyske hipsters, bønneentusiaster, tilfældige forbipasserende og velhavende feriegæster med kvalitetskaffe.

Men nu er det slut. Sigfreds Kaffebar er gået konkurs. Det meddelte ejeren, Thomas Sigfred, tirsdag aften på Facebook.

"Jeg er rigtig ked af at meddele jer, at Sigfreds Kaffebar ikke længere eksisterer. Jeg er gået konkurs," skrev han.

I 2014 have selskabet bag Sigfreds Kaffebar et negativt resultat på 883.000 kr. Året før lød underskuddet på 213.000 kr. efter flere år med overskud.

På grund af underskuddet i 2014 blev likviditeten så presset, at der i årsregnskabet blev rejst spørgsmål om selskabets overlevelsesevne.

"Ledelsen forhandler løbende med kreditorer omkring afvikling af forfalden gæld og har efter statusdagen opnået aftaler med flere af de væsentlige kreditorer," står der i regnskabet.

 

Foto: Klaus Gottfredseb
Foto: Klaus Gottfredseb

 

Heraf fremgår det desuden, at der var opnået en aftale med bankerne, der skulle genforhandles i februar i år.

Initiativer, der ikke var bundet op på de eksisterende kaffebarer, skulle desuden løfte omsætningen.

"Going concern er betinget af, at der kan skabes positiv likviditet i det kommende regnskabsår, samt at der løbende kan indgås aftaler med kreditorer (...). Derudover er going concern betinget af, at selskabet kan fastholde det nuværende bankengagement i det kommende regnskabsår," hed det ved aflæggelsen af regnskabet i december 2014.

"Til alle som gennem årene har støttet Sigfreds Kaffebar, skal lyde verdens største tak," skriver Thomas Sigfred på Facebook.

"Jeg er meget stolt af det som vi har opnået, men ked af at det ikke længere lykkedes at opretholde driften af mine butikker."

Og det er tydeligvis ikke kun ejeren og de ansatte, der er kede af, at Sigfreds Kaffebar lukker. Det viser de kommentarer, der natten igennem er kommet på firmaets facebookprofil.

Claus Pilgaard, manden "der er inde i Chili Claus" skriver blandt andet:

"Hvor ubeskriveligt trist ... det er jeg virkelig ked af. Super stil og fantastisk håndværk fra day one. Håber virkelig du/i finder noget fodfæste i samme stil ... alt godt herfra."

Udover at fungere som kaffebar havde Sigfreds Kaffebar også en webshop, solgte espressomaskiner, afviklede kaffeskoler m.v. Foto: Mathilde Bech

En anden trofast kunde, Lene Hyldahl, mener, at det ikke kun udfordrer hendes kaffetrang men også er et tab for Aarhus og "Kaffe-Danmark":

"Det er vi virkelig kede af at høre - hold nu kæft et tab for Århus og for hele kaffe-Danmark. Du er og bliver Kaffekongen!!"

Martin Bekhøj er enig:

"Ærgerligt for hele Aarhus. I kickstartede den gode kaffe i byen. Min kammerat og jeg tog i 2005 og flere år frem ofte toget fra Viborg til Aarhus alene for at komme på jeres kaffebar. Alt godt til Jer."

Og sådan bliver det ellers ved i en lind strøm. I skrivende stund har 222 kommenteret konkursen på Facebook.

Finans forsøger at få en kommentar fra Thomas Sigfred.

Baresso flytter ind på tankstationerne

Kaffepriser får endnu et nøk opad

Konkursramt kaffekæde raser over lejestigninger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også