FødevareWatch

Specialøl fra små bryggerier sælger godt i julen

Salget af specialøl stiger i julen. Et bryggeri melder om stigning på 10 pct., mens et andet allerede er løbet tør for sin stærkeste julebryg.

Julen er højsæson for specialøl. | Foto: Mathias Bojesen/Polfoto/Arkiv

Hvis du godt kan lide specialøl, er du ikke alene. De dyrere øltyper bliver stadigt vigtigere for de mindre bryggerier, og det gælder ikke mindst den højaktuelle julebryg.

”Vi har haft en stigning på vores juleprodukter i år på omkring 10 procent, og det er vi godt tilfredse med,” siger direktør Aage Svenningsen fra Thisted Bryghus til DR Midt & Vest.

Vi har haft en stigning på vores juleprodukter i år på omkring 10 procent"

Aage Svenningsen, direktør, Thisted Bryghus
Konkurrencen er så hård og fortjenesten så lille på almindelige øl, at de dyrere specialøl i dag er helt afgørende for et bryggeri som det i Thisted.

”Det er specialøl og økologisk øl, som skal sikre vores fremtid,” siger direktøren.

Julen er højtid for specialøl, ikke mindst fordi sæsonen er så lang. På Thisted Bryghus startede julen allerede i oktober.

Også hos bryggeriet Hancock i Skive meldes der udsolgt af den stærkeste julebryg.

”Og det er der ikke så meget at gøre ved. Når øllen skal lagre i næsten to år, så kan man jo ikke lige brygge lidt ekstra. Vi må bare melde udsolgt. Dem der bliver snydt - de må så prøve igen til oktober næste år,” siger regnskabschef Jørgen Jensen til DR Midt & Vest.

Stor fremgang for julespecialøl

Bryggeriforening ønsker skærpede hylder

Dansk specialøl skal lave en ”Noma”

Vestfyen reddet af specialøl

Lille bryggeri bag populær øl holder kursen

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier