Nye ølchefer til Carlsberg i Østeuropa

I en større intern rokade henter bryggerikoncernen adm. direktør i Norge til topjob i Rusland og Østeuropa
Foto: Bo Svane
Foto: Bo Svane
AF MAZ PLECHINGER

Carlsberg ændrer i sin direktion. Jacek Pastuszka overtager stillingen som adm. direktør for koncernens russiske bryggerier, Baltika, samt som viceadministrerende direktør i hele Østeuropa-divisionen. Samtidig overtager Andraea Dawson-Sherpard stillingen som viceadministrerende direktør i Group Corporate Affairs.

Det oplyser Carlsberg i en fondsbørsmeddelelse.

Jacek Pastuszka afløser Isaac Sheps, der har besat posterne siden 2011, mens Andrea Dawson-Shepherd overtager stillingen fra Anne-Marie Skov. Den angivne forklaring lyder, at de ”befinder sig begge på et stadium i livet, hvor de ønsker større fleksibilitet og mere fritid.”

Adm. direktør Jørgen Buhl Rasmussen fortæller til Børsen, at de to topfolks afgang sker uden dramatik.

"Jeg har vidst det længe, og derfor har vi - uden koncernen har vidst noget om det - kunnet snakke om det over lang tid. Det har gjort, at jeg har kunnet få efterfølgerne på plads, så ingen dramatik," siger han til avisen.

Rusland er Carlsbergs problembarn

Det store russiske marked har længe været et satsningsområde for Carlsberg og fylder mere end en tredjedel af det samlede driftsresultat. Imidlertid har bryggerikoncernen været ramt på flere fronter. Dels af den russiske boykot af vestlige varer, og dels af at det russiske marked i lighed med det vesteuropæiske er vigende.

I årets første tre kvartaler faldt det russiske ølmarked 6-7 på i forhold til samme periode året før, og i tredje kvartal kunne Carlsberg blot udnytte godt halvdelen af sin produktionskapacitet i landet. Senest har koncernen været nødt til midlertidigt at lukke to bryggerier, og der spekuleres i permanente lukninger.

"Det logiske er, at vi på et tidspunkt får en udmelding om, at der kommer flere midlertidige lukninger, eller at man tager nogle bryggerier helt ud. Altså lukker," sagde analytiker i Nykredit, Ricky Rasmussen tidligere på måneden til Jyllands-Posten.

Omvendt leverede Carlsberg dog nettooverskud på 2,1 mia. kr. og fremgang i markedsandele på det russiske marked i tredje kvartal. Carlsberg sidder aktuelt på 37,9 pct. af markedet målt på værdi.

Jacek Pastuszka kommer fra en stilling som adm. direktør Carlsbergs norske datterselskab, Ringnes, der de seneste år er vokset på både salg og andele. Den polskfødte chef har før sine tre år i Norge desuden erfaring med det østeuropæiske marked fra sin tid som direktør for Carlsberg Polska.

Afløseren som adm. direktør for Ringnes bliver Søren Brinck, der kommer fra en stilling som vice president for Carlsbergs Business Development, Vesteuropa.

Medie: Carlsberg skal udnytte græske vækstmuligheder

Carlsberg investerer 100 mio i norsk bryggeri

Carlsberg ventes at dreje nøglen om på bryggerier i Rusland

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg