FødevareWatch

Ophævelse af reklameforbud kan øge konkurrence

Den russiske ophævelse af et tidligere indført reklameforbud for alkohol kan skærpe konkurrencen på ølmarkedet i landet, siger analytiker Morten Imsgard, som dog understreger, at det skal ses som gode nyheder for Carlsberg.

Foto: Lars Krabbe/POLFOTO/arkiv

At Rusland ophæver forbuddet mod alkoholreklamer er ikke entydigt godt nyt for Carlsberg, da den nye reklamefrihed kan betyde, at konkurrencen med rivalerne i Rusland vil spidse til.

Det vurderer Sydbanks senioranalytiker Morten Imsgard over for Ritzau Finans.

"Der er ingen tvivl om, at det overordnet er positivt for Carlsberg og resten af ølindustrien, for nu kan forbrugerne nås direkte, og det bør alt andet end lige være nemmere for bryggerierne at brænde igennem med deres budskab," siger Morten Imsgard.

Torsdag morgen bekræftede kommunikationsdirektør i Carlsberg Jens Bekke over for Ritzau Finans, at den russiske regering har vedtaget at ophæve forbuddet mod reklamer og marketing og reklamer af alkohol.

Skærper konkurrence

Det danske bryggeri har en markedsandel på lidt under 40 pct. i Rusland, og Morten Imsgard vurderer, at det ophævede reklameforbud kan betyde, at konkurrencen skærpes.

"Ophævelsen af forbuddet vil også betyde, at man inviterer andre bryggerier ind, og det kan kaste en ophedet kamp af sig med de andre bryggerier om at få brændt nogle marketingkroner af for at vinde markedsandele," siger han.

Carlsbergs b-aktie stiger torsdag 0,4 pct. til 515 kr.

"Der skal ikke meget positivt nyt fra Rusland, før det er godt for Carlsberg, og i et land som Rusland, hvor der er så mange restriktioner,er det godt nyt for Carlsberg, hvis forretningsklimaet oplever lettelser," understreger Morten Imsgard.

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier