Usikkerheden regerer på Viborg Bryghus

Ovenpå sidste uges fyring af direktør Hans Jørgen Poulsen, fortsætter urolighederne i Viborg Bryghus, hvor bestyrelsen nu også kræves afsat.
Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg.
Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg.

Viborg Bryghus står for øjeblikket lidt i læ for den kraftige medvind, som mange andre danske specialbryggerier oplever.

I sidste uge valgte bestyrelsen at afskedige direktør Hans Jørgen Poulsen, som siden 2007 har ledet Viborg Bryghus, fordi hans løn angiveligt udgjorde en lidt for stor post på budgettet, men den fyring ser nu ud til at ramme bestyrelsen i nakken.

Det skriver TV Midt Vest.

En større gruppe frivillige, som er involveret i driften af det lille bryggeri, kræver nu, at bestyrelsen går af. Begrundelsen er, at bestyrelsen skal have foretaget en uretmæssig direktørfyring af Hans Jørgen Poulsen, som ikke nødvendigvis er færdig med bryggeriet.

"Jeg synes, jeg gør et godt stykke arbejde hver dag, og min umiddelbare tanke var da også, at så kunne det også være lige meget det hele. Men sådan er jeg ikke. Nu skal jeg have det bedste ud af det, og så håber jeg, der bliver fundet en løsning, så jeg kan fortsætte," siger han til TV Midt Vest.

De seneste tre år har omsætningen i Viborg Bryghus ligget stabilt på omkring 4 mio. kr., mens resultaterne har været noget mere svingende. Kun et år er nettoresultatet endt i plus - det skete i 2012, hvor bundlinjen var på 26.000 kr. I 2013 landede resultatet igen i et minus på 227.000 kr., viser en kort gennemgang af de seneste års regnskaber.

En af årsagerne til tilbagegangen i 2013 var, at bryggeriet måtte kassere større mængder øl efter at produktionsapparatet var blevet inficeret, og som følge heraf, kommer man ikke længere øl på flaske på bryggeriet. Den del af produktionen er nu henlagt til Thisted Bryghus.

Tirsdag holder Bryghusets bestyrelse og de frivillige møde, hvor det skal afklares, hvordan man skal gribe situationen an.

Viborg Bryghus fyrer sin direktør

Fynsk bryggeri får kapitalindsprøjtning

Dansk mikrobryg i solid fremgang

”I syv år har vi kun betalt for én annonce” 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også