FødevareWatch

Ny direktør til Bornholms Mosteri

Bornholms Mosteri, der har kendte kokke i bestyrelsen og ejerkredsen, får ny direktør - en bankmand.

Foto: PR

Det lille, men ambitiøse Bornholms Mosteri A/S får den 1. november ny direktør. Den hidtidige direktør Morten Hansen fratræder af personlige årsager, og det bliver Morten Kolind, hidtidig vicedirektør i Swedbank AB, der overtager jobbet.

Det skriver TV2 Bornholm.

Bestyrelsesformanden for Bornholms Mosteri A/S, Rasmus Kofoed, siger i forbindelse med skiftet:

”Morten Kolind har stærke lederegenskaber, solid erfaring med forretningsudvikling og en bred finansiel baggrund. Samtidig er han vant til at opbygge og vedligeholde interne og eksterne relationer, og han besidder endvidere de rigtige egenskaber for at kunne indtræde som daglig leder i en socialøkonomisk virksomhed som Bornholms Mosteri. Det er ting, som vi vægter højt,” siger Rasmus Kofoed.

Nye ejere

FødevareWatch besøgte i juli i år mosteriet på havnen i Rønne. Virksomheden gennemgik i sommeren 2013 en privatisering, og ind i bestyrelsen rykkede flere kendte danskere fra både gastronomiens verden og det traditionelle erhvervsliv. De to kokke og medstiftere af Michelin-restauranten Kadeau, Nicolai Nørregaard og Rasmus Kofoed, er begge med i bestyrelsen, som sidstnævnte er formand for, mens også adm. direktør i Kadeau Group, Thomas Baunkjær Andersen, og tidligere Falck-topchef Lars Nørby Johansen er med.

Bornholms Mosteri blev etableret af Bornholms Regionskommune i 2006 med det sigte at kunne tilbyde reelle arbejdspladser til mennesker fra grupper i samfundet, som typisk har svært ved blive fastholdt på det generelle arbejdsmarked. Deraf betegnelsen ”en socialøkonomisk virsomhed.”

Bornholms Regionskommune solgte til Kadeau Group, hvis ejere har bornholmske aner og restauranter i både København og på Bornholm, samt til fiskekoncernen Espersen.

Du kan her læse et større interview med adm. direktør i  i Kadeau Group, Thomas Baunkjær Andersen, om den offensive strategi for mosteriet

Bornholmske fødevareproducenter skal være turistattraktioner

DøgnNetto på trapperne med bornholmske kartofler

Svineproducent køber kyllingeslagteri

Espersen vil hjælpe bornholmske projekter

Fødevareklyngens største udfordringer 

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier