Sodastream indgår samarbejde med Pepsi

Den israelske virksomhed har indgået et samarbejde med læskedrikgiganten, der blandt andet betyder, at man lancerer seks nye smagsvarianter.
Skuespillerinden Scarlett Johansson fik kritik tidligere på året for sin rolle som talsperson for den israelske virksomhed. | Foto: PR / Sodastream
Skuespillerinden Scarlett Johansson fik kritik tidligere på året for sin rolle som talsperson for den israelske virksomhed. | Foto: PR / Sodastream
AF JESPER BRUUN

Hjemmelavet Pepsi bliver det nye hit.

I hvert fald lader et længe rygtet samarbejde mellem sodavandsgiganten og israelske Sodastream nu til at være virkelighed. Sådan lyder det i magasinet Beverage Digest.

Tilsyneladende er de to virksomheder ved at teste Pepsi-produkter til hjemmebryg, og det sender Sodastream aktien op med helt op til 20 pct. på fredag morgens amerikanske marked, melder det amerikanske nyhedsmedie Business Insider.

Også Pepsi-aktien kravler opad. Oven på nyheden steg aktien 0,8 pct.

Gassen går af Sodastream i USA

SodaStream sænker forventninger efter svagt kvartal

Ifølge Beverage Digest bliver der tale om seks forskellige smagsvarianter:

Pepsi Homemade, Pepsi Homemade Vanilla, Pepsi Homemade Wild Cherry, Sierra Mist Homemade, Sierra Mist Homemade Peach og Sierra Mist Homemade Cranberry.

Sodastream skriver i en pressemeddelese:

"Sodastream International Ltd bekræver at (...) virksomheden har indgået aftale med PepsiCo, specifikt fokuseret på en tidsbegrænset mini-skala test af udvalgte PepsiCo varemærker (...). Den tidsbegrænsede test er planlagt til senere i år. I overensstemmelse med selskabets hidtidige praksis, udforsker Sodastream også samarbejde med andre ledende mærker inden for drikkevarer."

Nyhederne kommer oven på en ellers rød oktober, hvor skuffende regnskaber har sendt Sodastream-aktien i styrtdyk.

Den foreløbige opgørelse for tredje kvartal viste en omsætning på 125 mio. dollar. Markant under markedsforventningen på 153,6 mio. dollar.

Om partnerskabet roder bod på de skuffende regnskaber vil tiden vise. Sodastreams endelige periodemeddelelse for tredje kvartal offentliggøres den 29. oktober.

Sodavandssalget tordner opad

SodaStreams bundlinje styrtdykker

Sodastream vil sælge ud

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også