FødevareWatch

Fusion vil gøre ondt på Carlsbergs konkurrenceevne

En fusion blandt to af verdens tre største bryggerier vil resultere i en kæmpe med så mange driftsfordele, at Carlsberg vil blive sat konkurrencemæssigt tilbage. Mulighederne for opkøb er få.

Foto: Esben Nielsen, Jyllands-Posten

Udsigten til stordriftsfordele, færre omkostninger og en stærkere og en bredere portefølje af ølmærker gør det til et kapløb for bryggerierne at blive så store som muligt.  

I sidste måned annoncerede Heineken, verdens tredjestørste bryggeri, at det var blevet kontaktet af verdens andenstørste bryggeri, SABMiller, med henblik på en overtagelse. Buddet blev afslået af Heineken famillien, som ejer over halvdelen af bryggeriet. SABMiller’s tilnærmelse blev set som et forsøg på at beskytte sig selv mod et overtagelsesforsøg fra verdens største bryggeri, Anheuser-Busch InBev, et rygte som har cirkuleret i flere måneder, og som bliver ved med at få nyt liv.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier