FødevareWatch

Aktien i Carlsberg-rival tager markant udsving

Den hollandske bryggerigruppe Heineken oplever torsdag formiddag en større rutsjebanetur på aktiemarkedet.

Foto: Mark Lennihan/AP/Ritzau/arkiv

Aktien i Carlsbergs store hollandske konkurrent, Heineken, er kommet i hastige svingninger på børsen i Amsterdam. Ifølge Bloomberg News hoppede aktien kort før kl. 10 med ekstra 1,8 pct.point i løbet af to minutter, så dagens samlede stigning en overgang løb op i 3,1 pct. Der var ingen forklaring på den pludselige interesse om aktien, der relativt hurtigt gik i sig selv igen.

Klokken 10.08 ligger Heineken således 1,5 pct. højere.

Det hollandske bryggeri bekræftede i midten af september medieforlydender om, at bryggeriet havde modtaget en opkøbshenvendelse fra konkurrenten Sabmiller. Dog vurderede Heineken efter at have konsulteret sine majoritetsaktionærer ikke, at Sabmillers forslag kan gennemføres.

Over for Wall Street Journal afviste SABmillers topchef Alan Clark tidligere på ugen, at interessen for Heineken alene skal betragtes som en såkaldt "poison pill", som skal afholde verdens største bryggeri AB Inbev fra at byde på SABmiller. Tværtimod skete henvendelsen til Heineken som led i bryggeriets almindelige ekspansionsstrategi.

Sådan fik Somersby tag i tørstige briter

Nyt bryggeri startet på resterne af Stronzo

Carlsberg-konkurrent satser på opkøb i fremtiden

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier