FødevareWatch

Heineken afviser SABMiller

Opdateret 11.34 - Den hollandske bryggerigigant Heineken har bekræftet rygterne om, at SABMiller har afgivet et bud på virksomheden. Heineken har dog afvist buddet.

Foto: Mark Lennihan/AP/Ritzau/arkiv

I løbet af weekenden har der floreret rygter om, at verdens næststørste bryggeri, amerikanske SABMiller, har afgivet et bud på Heineken, der indtager tredjepladsen på samme liste.

Hvis de to bryggerigiganter valgte at slå sig sammen, ville de få en fem gange større omsætning end listens nummer fire, Carlsberg. Men ifølge Heineken må det blive ved drømmen for SABMiller.

Et stolt uafhængigt bryggeri

Lige før midnat i går, udsendte hollænderne en pressemeddelelse, hvor de maner rygterne om overtagelse i jorden.

Heineken bekræfter, at SABMiller har henvendt sig med henblik på et køb, og at bryggeriet efter at have konsulteret størstedelen af deres aktionærer har besluttet ikke at arbejde videre med tilbuddet.

Bryggeriets grundlæggere, Heinekenfamilien, der stadig ejer lige over halvdelen af virksomheden, har i samme ombæring benyttet muligheden til at informere SABMiller om deres intentioner om at bevare den arv og identitet, Heineken har som et uafhængigt selskab.

Heinekenfamilien og virksomhedens ledelse udtrykker stor tro på, at Heineken kan blive ved med at vokse og levere gode resultater.

Kursstigning efter afvist handel

Siden Heineken ved midnatstid afviste at sælge til SABMiller, har begge virksomheder oplevet kursstigninger. SABMiller er steget med 5,4 pct. og Heineken med 1,9 pct.

Det skyldes, at der gennem længere tid har været rygter om, at verdens største bryggeri, AB InBev, var interesseret i at opkøbe SABMiller.

Forsøget på at opkøbe Heineken bliver derfor set som en indikation af, at SABMiller ikke behøver sælge ud, og at et eventuelt bud fra AB InBev skal være meget højt for overhovedet at blive overvejet.

Øl-gigant øger presset på Carlsberg

Heineken overvejer at sælge tjekkisk afdeling

Heineken sælger emballageforretning i milliardhandel

Mere fra FødevareWatch

Diningsix-direktør takker af

Restaurantkoncernens adm. direktør giver i stedet stafetten videre til medstifter, mens han selv fortsætter som kommerciel direktør udstationeret i London.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier