FødevareWatch

Coca-Cola investerer stort miliardbeløb i Afrika

Læskedrikgiganten Coca-Cola har annonceret en milliardstor investering i sin afrikanske drift over de næste seks år, ligesom man vil bidrage til en række initiativer for at fremme bl.a. bæredygtighed og adgang til rent drikkevand på kontinentet.

Coca-Cola vil investere 5 mia. dollar – svarende til små 28 mia. kroner – i sine aktiviteter i Afrika over de næste seks år. Det skriver den amerikanske læskedrikgigant i en pressemeddelelse.

Dermed vil man hæve sine totale investeringer på det afrikanske kontinent betydeligt til hele 17 mia. dollar mellem i indeværende årti.

Investeringsplanerne blev annonceret under et højtprofileret møde mellem amerikanske og afrikanske topledere i Washington tirsdag. Her fremlagde en gruppe afrikanske og amerikanske firmaer ifølge Jyllands-Posten en plan til 7 mia. dollar til udvikling af landbruget i Afrika. Og størstedelen var altså løftet om de 5 mia. dollar fra Coca-Cola.

Direkte forbundet

Det er planen, at Coca-Colas investering skal finansiere nye produktionslinjer, køle- og distributionsudstyr og skabe en række arbejdspladser i koncernens afrikanske forretning. Herudover skal pengene bl.a. støtte vigtige initiativer for bæredygtighed og programmer fokuseret på adgang til rent drikkevand.

"Selvom vi ser et enormt vækstpotentiale i Afrika, så ved vi også, at styrken og bæredygtigheden af vores forretning er direkte forbundet med styrken og bæredygtigheden af de afrikanske samfund, som vi servicerer," udtaler bestyrelsesformand og adm. direktør Muhtar Kent i pressemeddelelsen fra Coca-Cola.

Foto: Henner Frankenfeld/Bloomberg News

Rent vand og lokale ingredienser

Coca-Cola har ydermere underskrevet en hensigtserklæring om at lancere initiativet Source Africa i samarbejde med organisationen New Alliance for Food Security and Nutrition og Grow Africa. Projektet skal sikre brugen af lokale ingredienser i koncernens produkter.

Og endelig vil den amerikanske gigant udvide sit såkaldte Replenish Africa Initiative (RAIN), som er lanceret gennem The Coca-Cola Africa Foundation (TCCAF) frem mod 2020. Det betyder, at man man i løbet af de næste seks år vil sikre panafrikansk adgang til rent drikkevand for yderligere 4 millioner afrikanere.

De oprindelige planer lød på, at man skulle sikre rent vand til 2 millioner afrikanere på tværs af kontinentet inden 2015.

Coca-Cola er verdens mest magtfulde brand

Ti selskaber forurener ligeså meget som Norden

Her er de dominerende fødevareselskaber i USA

Coca-Cola og Pepsi dropper omstridt ingrediens

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier