FødevareWatch

Harboe-arving på vej i bestyrelsen

Datter til Harboe-direktør, Bernd Griese, kommer på valg til bestyrelsen i bryggeriet, når der i næste måned er generalforsamling.

En af arvingerne til Harboes Bryggeri får nu også plads i bestyrelsen.

Karina Harboe Laursen, datter til bryggeriets direktør, Bernd Griese, foreslås valgt ind på den kommende bestyrelse 25. august.

Karina Harboe Laursen arbejdede fra 2005-2007 i bryggeriet som ansvarlig for HR og intern kommunikation, men har siden da brugt tiden på at drive sin egen modevirksomhed, Strøm.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Hun nomineres til bestyrelsen på grund af sin viden omkring strategisk udvikling, international ekspansion og varemærker, forbrugeradfærd, service og organisationsledelse, skriver Harboes. På grund af familieforholdet betragtes hun dog ikke som uafhængigt medlem.

Hun er nomineret til at erstatte Mette Kirstine Agger, der efter seks år i bestyrelsen har valgt at udtræde.

Alle resterende medlemmer af bestyrelsen, herunder Bernd Griese og formand Anders Nielsen, er indstillet til genvalg. Bernd Griese sidder på 15,2 pct. af aktiekapitalen og 53,2 pct. af stemmerne i Harboes Bryggeri.

"Jeg skal ikke være direktør"

I medierne er der flere gange blevet spekuleret i, hvem der skal afløse 73-årige Bernd Griese på direktørposten, når han engang lader sig pensionere.

Fra familien er der med Karina Harboe Laursens indtræden i bestyrelsen nu flere kandidater.

Logistikdirektør Søren Malling, som er gift med Bernd Grieses datter Vibeke, er en af dem, men også den tredje Griese-datter, Pernille Harboe Griese, er blevet nævnt.

Men datteren, som sidder i selskabets marketingafdeling, har selv afvist at have ambitioner i den retning.

"Jeg har absolut ingen planer om at skulle op i direktørstolen efter min far. Det er ikke det, jeg har ambitioner om. Jeg ser ikke mig selv som direktør, og det er min far også afklaret med," sagde hun for et år siden til Børsen.

Harboes leverer lovet overskud

Bryggerifusion kan sende Carlsberg på opkøb

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier