Coca Cola lancerer en grøn cola

Den nye cola går i de sukkerfrie fodspor og har få kalorier. Det er endnu uvist, om den grønne drik bliver lanceret i Danmark.
AF MARIA TRUSTRUP HANSEN, EPN.DK

Coca Cola Life.

Det er navnet på den nye cola, som det verdenskendte firma lancerer. En cola, som har omkring 60 pct. færre kalorier end en normal Coca Cola, fordi den blandt andet er sødet med det naturlige sødemiddel fra planten Stevia.

Danskerne skal dog ikke regne med, at se det nye produkt på hylderne lige foreløbig.  

Ingen planer i Danmark

”Vi lancerer Coca Cola Life til september i Storbritannien. Lige nu er der ingen aktuelle planer herhjemme,” siger Mikael Bonde Nielsen, som er kommunikationsdirektør i Coca Cola Danmark til epn.dk.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Han tilføjer dog, at det er meget muligt, at den nye cola kommer til Danmark.

”Vi undersøger selvfølgelig også, om udrulningen af Coca Cola Life kan ske på andre markeder. Det er det, vi kan sige på nuværende tidspunkt. Vi udtaler os aldrig om fremtidige lanceringer,” siger Mikael Bonde Nielsen.

Går tilbage til 1886

Den gode, gamle, originale Coca Cola har rødder helt tilbage til 1886, hvor apotekeren John Stith Pemberton opfandt den læskende drik i Atlanta i USA.

Egentlig var planen at finde en kur mod hovedpine, men i stedet fandt han frem til den sirup, som bliver til Coca Cola, når man blander den med vand og kulsyre.

Danskerne kunne første gang få fat i en dansk produceret Coca Cola i 1935. Men under 2. verdenskrig blev produktionen indstillet på grund af rationering og handelsrestriktioner, og først i 1959 kom Coca Colaen tilbage til de danske forbrugere.

To andre sukkerfri colaer

Den første sukkerfri Coca Cola Light blev lanceret i 1982 i USA og kom til Danmark året efter. Godt 20 år senere kom den næste sukkerfri cola, Coca Cola Zero, på markedet i 2005 i USA og i Danmark i 2007.

Den nye Coca Cola Life er blevet testet i to sydamerikanske lande inden den planlagte lancering i Storbritannien.

”Den første lancering, som man jo kan kalde en pilottest, var i Argentina, og derefter fulgte Chile. Det var i efteråret 2013,” fortæller Mikael Bonde Nielsen.

Coca-Cola åbner butik i dansk sommerland

Kaffetørstig Coca-Cola sender aktie til vejrs

SodaStreams bundlinje styrtdykker

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også