Arla sælger eksplosivt i Rusland

Mens konflikten mellem Vladimir Putin og Vesten stadig er uafklaret, vokser Arlas mælkesalg til Rusland voldsomt.
Foto: Ernst van Norde/POLFOTO
Foto: Ernst van Norde/POLFOTO

Mens den politiske dialog mellem Vesten og Ruslands præsident er fastlåst i Ukraine-konflikten, går det strygende for Arlas samhandel med den østlige kæmpe. Arlas salg til Rusland var således 85 pct. større i januar i år end på samme tidspunkt sidste år. I februar var salget 65 pct. større end i februar 2013. Det skriver Børsen.

Indtil videre har det altså ikke haft nogen negative konsekvenser for Arla, at forholdet mellem Rusland og Vesten mildest talt er køligt.

"Der er ingen effekt. Første kvartal bliver vores bedste nogensinde i Rusland. Sanktioner kan vi ikke kommentere, før vi eventuelt ser dem, siger Hans Christensen, som er ansvarlig for Arlas russiske forretning til Børsen.

Dog er Arlas indtjening i Rusland ramt af rublens markante fald, som er fortsat med at dale i forbindelse med urolighederne i Ukraine.

"Det giver en negativ her-og-nu-effekt. Men for os er salgsvolumen det vigtigste, fordi vi så får opbygget en solid platform på markedet, som rummer et stort langsigtet potentiale," siger han.

Det er på vækstmarkeder som Rusland, Kina, Mellemøsten og Afrika, at Arla forventer den største vækst i de kommende år. I dag udgør disse markeder 11. pct. af virksomhedens omsætning.

Læs hele artiklen her

Arla gearer op for økologiske workshops

Arlas gastronomi-koncept breder sig

Ny Akkari-bog: Arla betalte sig fra Muhammed-krise 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også