FødevareWatch

Gassen går fortsat af Sodastream-ballonen

Salgsvæksten er på retur og aktiekursen i det israelske selskab Sodastream International rasler ned for tredje kvartal i træk.

Det seneste kvartal på børsen har ligesom de foregående to været en yderst flad fornemmelse for israelske Sodastream International Ltd. Det skriver Bloomberg.

Siden årsskiftet er selskabets aktiekurs faldet med 12 pct., og i løbet af de seneste tre kvartaler har aktien mistet 40 pct. af værdien. Det er ifølge mediet den længste aktienedtur for Sodastream siden selskabets børsintroduktion i 2010.

Sodastream, der har hovedsæde i Lod i Israel har i det seneste år været igennem en større rutsjebanetur i medierne, hvor man først kunne prale af at have fået skuespilleren Scarlett Johansson til at booste salget af sodavandsmaskiner, og efterfølgende har fået store medieklø for blandt andet at have 13 produktionsanlæg opført blandt de omstridte bosættelser på Vestbredden. 

Prøv FødevareWatchs abonnement gratis i 30 dage!

Analytiker-estimater peger på, at virksomhedens salgsvækst i løbet af 2014 kun vil ligge på halvdelen af niveauet fra sidste år, hvor man øgede omsætningen med 29 pct.

Sodastream, der er kendt for at producere sodavandsmaskiner af samme navn, er samtidig også presset af, at sodavandsgiganterne Coca-Cola og PepsiCo begge er på vej ind på israelernes enemærker gennem opkøb af selskaber, der producerer lignende maskiner.

Læs artiklen fra Bloomberg her.

Frankrig på vej med høje fastfood-afgifter

Medina styrker Schweppes’ brand

Sodavandsafgift uden effekt ved grænsen

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier