Harboes Bryggeri fortsætter i minus

Skarp konkurrence og et stort prispres er blandt årsagerne til, at Harboes Bryggeri lander et negativt resultat i nyt regnskab. Omsætningen er steget, mens resultatet er faldet.
AF NICOLAJ VORRE

Bryggerikoncernen Harboes er fortsat presset af stor konkurrence og tryk på priserne.

Selskabet har netop afleveret et regnskab for trejde kvartal i det forskudte regnskabsår 2013/14, som viser et underskud på 6,4 mio. kr. før skat ud af en kvartalsomsætning på 316 mio. kr.

Dermed stiger omsætningen med 25 mio. kr. i forhold til samme kvartal sidste år, mens resultatet før skat falder med 3 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år, hvor der også blev skyllet ned med røde tal.

"Vi er ret fortrøstningsfulde omkring, at vi nok skal nå i hus med et bedre resultat. Sidste år havde vi et meget dårligt sidste kvartal, så det er derfor taknemmeligt at sammenligne med," siger koncerndirektør Ruth Schade fra Harboes Bryggeri til Jyllands-Posten.

Harboe Nordic dækker over landene Danmark, Norge, Sverige, Baltikum og Tyskland.

"I Harboe Nordic, som fortsat udgør et betydelig del af vores forretning, fastholder vi vores position i den intensive konkurrence, men indtjeningen udfordres af et fortsat massivt pres på priserne," skriver direktør Bernd Griese i en kommentar.

Går ikke på kompromis med kvalitet

Harboes Bryggeri ligger i regnskabet således ikke skjul på, at selskabet er presset på prisen. Men koncernen holder stædigt fast i, at det ikke skal gå ud over kvaliteten i produkterne.

"Det ligger Harboe meget på sinde ikke at lade det massive prispres gå ud over kvaliteten på koncernens produkter og præsentationen af disse, som er afgørende for den fortsatte positionering og fastholdelse af anerkendelse blandt forbrugerne," skriver selskabet i regnskabet.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Som nævnt er det særligt på hovedmarkederne under i Norden, som udfordrer Harboes, og her står bryggerikoncernen over for flere alvorlige udfordringer.

"Aktiviteterne i Harboe Nordic har i årets første tre kvartaler udviklet sig lidt svagere end ventet. Særligt 3. kvartal var påvirket af fortsat massiv konkurrence og yderligere faldende priser på både øl og læskedrikke, som i praksis har oversteget de afgiftsnedsættelser, der er gennemført på det danske marked og dermed yderligere presser indtjeningsmarginerne," fremgår det af regnskabet.

Fastholder forventninger

Når Harboes Bryggeri ser på året 2013/2014 som helhed, er det fortsat med forventning om et særdeles udfordrende marked.

Trods underskuddet for trejde kvartal fastholder bryggeriet dog forventningerne om et samlet 2013/2014, som er bedre end 2012/2013, hvor selskabet endte med et beskedent overskud før skat på 4 mio. kr.

Harboes Bryggeri fremlægger sit årsregnskab om tre måneder.

Pænt overskud i Skive-bryggeri 

Carlsberg bekymret over Ukraine-udvikling

Ny ædruelighed kan gavne Carlsberg 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Photo: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg