FødevareWatch

Rynkeby er blevet klog af skade

Efter et 2012, der straffede regnskabsaktuelle Rynkeby på både indtjening og omsætning, iværksatte virksomheden en række besparelser og effektiviseringer. Det lønner sig nu.

Foto: Thomas Borberg

Saftgiganten Rynkeby kommer i denne uge med regnskab for 2013, og det skulle gerne vise en klar forbedring fra året før.

Både omsætning og indtjening faldt markant i 2012 hos Rynkeby, som sidder tungt på det danske marked. Nedgangen kom sig bl.a. af, at virksomheden havde mistet nogle private label kontrakter.

Det skete i samme periode, som selskabet var ude og lave store investeringer i Finland og Norge - og det var det tidsmæssige sammenfald, der gjorde særligt ondt på bundlinjen.

"Det gav et rigtig træls 2012-regnskab," konstaterer adm. direktør Jørgen Dirksen.

I 2013 besluttede man sig derfor for at igangsætte en række besparelser.

"Der var nogle ting, vi ville have gjort alligevel, men det er klart, at et dårligt år altid animerer til, at man strammer livremmen ind," siger han til FødevareWatch.

Forventningerne er høje

Anderledes positivt ser det ud, når Rynkeby i denne uge præsenterer regnskabet for 2013. Dirksen fortæller, at det vil vise en vækst i bundlinjen på over 10 pct.

"Det kommer sig af, at vi brugte rigtig mange penge i 2012 på at styrke vores position på de nye markeder, hvor vi har været mere omkostningsbevidste og har haft nogle rationaliseringer og besparelser i vores drift i 2013. Det har vi kunnet uden at tabe i vores omsætning," siger han.

I 2014 forventer Rynkeby en stadig fremgang.

"Vi synes, vi har fået skruet tingene sammen på en bedre måde i løbet af '13. Vi har også fået et gennembrud på nogle nye produkter. Når vi lægger alt det sammen, må jeg sige, at vi har en positiv forventning."

Rynkebys nettoresultat var i 2012 på 18,6 mio. kr. mod 43,6 mio. kr. året før. Omsætningen landede på 886 mio. kr. i 2012 mod 935 mio. kr. i 2011.

Arla lancerer Cocio i Storbritannien

Arla knækker koden

Løgismose: Arla pumper mælkeprisen op

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier