Remy Cointreau leverer rekordstærkt årsregnskab

Spiritusproducenten ser afmatningen afløst af optur i indeværende regnskabsår 2023/24.
Foto: Regis Duvignau/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Regis Duvignau/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den franske spiritusproducent Remy Cointreau kom rekordstærkt ud af det forskudte regnskabsår 2022/23. I den indeværende regnskabsperiode ser selskabet en bedring i amerikanernes lyst til dyre drikkevarer i de sidste måneder af 2023.

”Remy Cointreau havde et rekordår, og vi forbedrede vores mulighed for at realisere 2030-strategien,” siger topchef Eric Vallat i regnskabet for det forskudte regnskabsår 2022/23, der er offentliggjort torsdag.

Med en normalisering af forbruget i USA, der samtidig understøttes af et stærkt sammenligningsgrundlag i første halvår, venter spiritusproducenten også i det nye regnskabsår en positiv udvikling for salget og indtjening på organisk vis.

”Vi går ind i det nye år med selvsikkerhed og overbevisning, og vi forudser i andet halvår en stejl bedring i USA kombineret med et nyt år med opadgående vækst i resten af verden - i særdeleshed Kina,” lyder forventningerne til 2023/24 fra topchefen.

Konkret venter Remy Cointreau i første halvår af den forskudte regnskabsperiode et stort fald i salget, primært drevet af USA og et svært sammenligningsgrundlag. I andet halvår ses tendensen til gengæld vende med en skarp bedring i USA fra tredje kvartal.

I det forgangne regnskabsår solgte producenten af appelsinlikøren Cointreau for 1548,5 mio. euro, svarende til en organisk vækst på 10,1 pct. Væksten var særligt drevet af likør- og spiritussalget, der øgede 18,7 pct. på organisk basis i kvartalet, mens der i cognac-divisionen blev realiseret en organisk vækst på 7,6 pct.

Remy Cointreau voksede 16,2 pct. organisk til 429,6 mio. euro på driften i regnskabsåret, og efter skat landede overskuddet på 293,8 mio. euro. Det svarer til en organisk vækst på 25,4 pct.

Aktien får en blandet modtagelse efter regnskabet. Hvor den indledende blev belønnet med en stigning på 6 pct., sender markedet nu spiritusaktien ned med 0,2 pct. til 143,45 euro på børsen i Paris.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også