Carlsbergs påskebryg går som varmt brød

Lageret er tæt på tomt, og bryggerierne kan ikke nå at producere flere inden påske, fortæller Carlsberg om ekstraordinært stort salg af sæsonøllen.
Foto: Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen

Borgerne i Danmark er tørstige over påsken.

Carlsberg kan i hvert fald melde om tæt på udsolgt af deres traditionelle gule påskebryg allerede en uge før helligdagene. Der er nu under 5 pct. tilbage på lageret.

Det skriver Carlsberg i en pressemeddelelse.

”Vi er selvfølgelig glade for, at danskerne har været så glade for vores øl, men det var selvfølgelig ikke planen, at den skulle være udsolgt allerede nu,” siger Caroline Leopold, brand manager for Tuborg i Carlsberg Danmark.

Ikke nok med, at der snart er udsolgt, så er produktionen på bryggerierne i Fredericia ikke i stand til at producere flere før påske.

Carlsberg har brygget i alt 2.600.000 liter Tuborg Påskebryg og Jacobsen Påske Pale Ale og Jacobsen Maj Bock.

”Vi vil rigtig gerne have, at vores påskebryg varer lige til påske, men i år ser det ud til at knibe. Vi er overvældet over, hvor hurtigt salget er gået, og vi er meget tæt på at løbe tør. Så man skal skynde sig, hvis man skal skåle de lyse tider ind med en påskebryg,” siger Caroline Leopold.

De sidste 5 pct. tilbage finder man i detailhandlen som de mindre 6-packs. Er man en restaurant eller en bar, er det for sent at skaffe sig flere.

”Vi er gået udsolgt på fadøl til landets barer og restauranter og forventer også at gå udsolgt i grænsehandlen inden påske. Og der er heller ikke flere Kylle Kylle 18-pack og 30 stk. til landets dagligvarebutikker, mens der er en lille rest af 6-packs tilbage,” siger Caroline Leopold.

Carlsberg har solgt påskebryg siden 1905, hvor man lancerede sit første påskebryg. Året efter fulgte Tuborg trop med Tuborg Paaskebryg. Og sidenhen er der kommet flere påskevarianter til med Jacobsens Påske Pale Ale og Maj Bock.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg