Investeringsøkonom: Carlsberg-kursfald er naturligt på grund af usikkerhed

Carlsbergs aktie er tirsdag sendt til bunds i det danske eliteindeks oven på Cees ’t Harts udmelding om, at han forlader bryggeriet.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix.
AF MARKETWIRE

Carlsbergs topchef Cees ’t Hart har meddelt sin afsked, og det sender tirsdag bryggeriets aktie til bunds i det danske eliteindeks.

Aktien falder 2,3 pct. til 988,20 kr., mens C25-indekset samlet handler fladt.

Det skyldes usikkerhed i en tid, hvor selskabet også netop har skiftet finansdirektør, som samtidig har lanceret en bred guidance for indeværende år, vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen.

”Når aktien falder, skyldes det formentlig ikke kun afgangen, men nok reelt først og fremmest den usikkerhed, som altid kommer i kølvandet på chefskift,” skriver han.

Han kalder samtidig den udmeldte guidance så bred, at den stort set ikke siger noget om, hvilket 2023 bryggeriet går i møde, og det spiller også ind.

”Kursfaldet er naturligt på grund af usikkerhed, ny finansdirektør og den ubrugelige guidance. Det ændrer dog formentlig ikke for alvor noget ved investeringscasen,” siger han.

”Det store spænd kan være konsekvensen af en ny finansdirektør, som ikke vil risikere, at resultaterne i forhold til guidance hverken bliver over- eller undergærede,” skriver økonomen.

Carlsberg leverede en guidance for indeværende år om en vækst i indtjeningen på mellem plus og minus 5 pct.

Finansdirektør Ulrica Fearn overtog efter Heine Dalsgaard ved årsskiftet. Inden da blev der længe spekuleret i, at Cees ’t Hart kunne være på vej til at gå, men det faldt kortvarigt i baggrunden med udskiftningen på finansdirektørposten.

Det betyder dog, at skiftet ikke bør komme som en stor overraskelse, vurderer Per Hansen.

”Det har ligget i kortene i en længere periode,” skriver han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også