Ukrainsk ambassadør får stadig sværere ved at tro på Carlsberg

Det er forsinkelsen af bryggeriets russiske exit samt meldingen om, at flere Carlsberg-brands fortsat vil være at finde på markedet efter et salg, der får ambassadøren til at stille spørgsmål.
Foto: Gregers Tycho/JP/Ritzau Scanpix.
Foto: Gregers Tycho/JP/Ritzau Scanpix.

Den ukrainske ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydoinyk, får sværere og sværere ved at tro på Carlsberg, når bryggeriet gentager, at man vil afhænde den russiske forretning. Det siger han i et interview med Berlingske, hvor han samtidig opfordrer bryggeriet til at vælge side: 

”Vores besked fra Carlsberg har været, at de vil trække sig ud og indstille deres engagement. Den beslutning har vi været glade for. Men nu skal vi gerne snart se resultater. Det er klart, at det bliver sværere og sværere at tro på, at de seriøse med det her, jo længere tid de forsætter med deres forretning i Rusland,” siger ambassadøren til avisen. 

Bryggeriets planer om en russisk exit er forsinket. Og kort ført offentliggørelsen af årsregnskabet tidligere på ugen meddelte Carlsberg, at bryggeriet har i sinde at lade flere kendte Carlsberg-brands - herunder Tuborg, 1664 Blanc og Grimbergen - blive i Rusland, når salget af den russiske forretning er gennemført. 

Det skal ske gennem salg af licens til at producere såvel som sælge, men topchef Cees ’t Hart understregede i samme ombæring, at Carlsberg, der er verdens tredjestørste bryggeri, ikke ville tjene på salget i landet. 

”Nej, det er ikke os, der fremover vil producere og sælge vores brands, og vi vil ikke modtage løbende betalinger for disse brands, når transaktionen først er gennemført,” sagde Cees ’t Hart i et interview til Børsen.

Ambassadøren Mykhailo Vydoinyk opfordrer i interviewet med Berlingske Carlsberg til at vælge, at om det er en virksomhed bygget på moralske værdier, eller forretningsfolk, der tænker på egne penge. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Cees 't Harts tid i Carlsberg er slut inden udgangen af september. Af de otte år, han var i bryggeriet, vil især det sidste blive husket. | Photo: Bundgaard Carsten

Hollænderen der skulle redde et dansk fyrtårn

For abonnenter