FødevareWatch

Vinkøbmand får bøde for samme fejl to gange

Nordjyske Supervin har fået bøde af Fødevarestyrelsen for brud på regler for import på tønder og efterfølgende markedsføring af eksklusiv vin med original betegnelse.

Foto: Joachim Adrian

En af landets største vinkøbmænd, Supervin i Hjørring, har fået et rap over nallerne og en bøde på 20.000 kr. af Fødevarestyrelsen for at importere et parti spansk vin på tønder og tappe det på flasker med betegnelsen ”gran reserva”. Det skriver Nordjyske.

Supervin har tilmed gjort det to gange som et eventindslag i samarbejde en spansk leverandør, men har dermed brudt reglerne. De eksklusive vine, der blev solgt for 1000 kr. stykket må kun sælges med de korrekte betegnelser, hvis de er tappet i hjemlandet - og hos Supervin lægger man sig fladt ned.

”Hånden på hjertet: Vi var ikke klar over, at reglerne var sådan, før Fødevarestyrelsen gjorde os opmærksomme på det. Det er jo ikke sjovt at skulle betale bøder, fordi vi gerne vil lave et arrangement for kunderne, men vi skal selvfølgelig have styr på reglerne. Punktum. Vi dummede os,” siger stifter og direktør Mads Jensen.

Jysk vinselskab lægger igen millioner til bundlinjen

Vinselskab seksdobler overskuddet i 2020

Nordisk spirituskæmpe køber Globus Wine

Mere fra FødevareWatch

Dagli' Brugsen lukker yderligere to butikker

Dagli’ Brugsen føjer yderligere to butikker i provinsen til listen over butikker, der skal lukkes i den kommende tid. I forvejen havde dagligvarekæden meddelt, at fire butikker lukkes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier