FødevareWatch

Prisstigninger på maltbyg gør øl dyrere

Priserne på maltbyg stiger, og det vil sætte sig i priserne på øl ude i detailbutikker, varsler direktør for landets største maltfabrik.

Foto: PR/Bryggeriforeningen

Prisstigninger på maltbyg og energi presser dagligdagen på landets største maltfabrik Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik, og derfor må danske forbrugere forvente dyrere øl i den nærmeste fremtid.

Claes Fuglsang, teknisk direktør i Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik, fortæller til Nordjyske, at prisen på maltbyg få nogle måneder siden nåede op på 350 kr. pr. 100 kilo - en markant vækst fra den traditionelle pris på 150-180 kr. pr. 100 kilo.

”Det skyldtes, at al høsten fra 2021 var brugt op. Det var ikke til at få fat i mere. Markedet var støvsuget. Nu er vi nede på omkring 250 kroner. Så det har været en voldsom stigning, og nu er vi landet sådan cirka i midten,” siger Claes Fuglsang.

Særligt de stigende energipriser bidrager til, at produktionsomkostningerne må sendes videre til forbrugerne, fortæller den tekniske direktør på fabrikken, der gør klar til at gå væk fra naturgas og olie til at fyre med træpiller.

Carlsberg topchef kalder debat frem mod russisk exit for ”unuanceret”

Analytiker spår ro på opkøbskedlerne i Royal Unibrew – men udpeger huller på landkortet

Carlsberg kan blive nødt til at reducere ølproduktion i Polen

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier