FødevareWatch

Norsk Unibrew-ejet bryggeri tager stort resultathop

Norges næststørste bryggeri, Hansa Borg, præsterede i 2021 at lande bedste driftsresultat siden 2014. Den netop afsluttede sommersæson har dog skuffet, fortæller topchef.

Foto: PR Hansa Borg/Mariann Hillestad

Der blev langet Hansa Borg-øl og -drikkevarer for mere end tre mia. norske kroner over disken i 2021 - og dermed for 198 mio. norske kr. mere end året forinden.

Det viser et netop offentliggjort årsregnskab fra Norges næststørste bryggeri ifølge E24.

Driftsresultatet endte på 140,3 mio. norske kr., hvilket er det højeste siden 2014, og der blev i året hevet et udbytte på samlet 66,6 mio. norske kr. ud af selskabet sammenlignet med 50 mio. året forinden.

Hvor 2021 var godt for Hansa Borg-bryggeriet, skuffede sommeren i år dog, fortæller bryggeriets topchef, Lars Giil, til avisen:

”Sommeren har været skuffende på grund af dårligt vejr i Norge, og fordi nordmændene i høj grad har rejst til udlandet, samtidig med at den svenske grænse har været åben, så man har fået den store handelslækage, som man havde før pandemien.”

Hansa Borg blev tilbage i maj opkøbt af Danmarks næststørste bryggeri Royal Unibrew.

Købet blev allerede i januar annonceret, og den oplyste pris lød dengang på 1,8 mia. kr., hvoraf de 171 mio. kr. skulle betales kontant, mens de resterende 90 pct. skulle betales i Unibrew-aktier.

Samtidig oplyste Royal Unibrew, at Hansa Borg-bryggerierne ville tilføre et ekstraordinært overskud i 2022 på omkring 0,4 mia. kr.

Royal Unibrew opjusterer forventningerne

Unibrew har gennemført køb af norsk bryggeri

Stort dyk i norsk salg af vin og øl

Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier