FødevareWatch

Heineken-aktien presset af forsigtige udsigter for 2023

Forsigtige udsigter til 2023 får mandag Heineken-aktien til at falde. Første halvår endte ellers bedre end forventet.

Foto: Ulrich Borch/Ritzau Scanpix.

Heineken falder med 1,7 pct. til 94,50 euro på børsen i Amsterdam, fordi investorerne fokuserer på forsigtige udsigter for 2023 frem for opløftende meldinger om første halvår.

I årets første seks første måneder øgede den hollandske bryggerigigant sin omsætning organisk med 24,3 pct. Til sammenligning havde analytikerne ventet en organisk fremgang på 20,6 pct.

Det resulterede i en omsætning på 13,49 mia. euro - ligeledes højere end konsensus, der lød på 12,76 mia. euro.

Den justerede driftsindtjening steg 32 pct. til 2,16 mia. euro, hvor analytikerne ventede 2,05 mia. euro.

Det hollandske bryggeri fastholder sine forventninger til indeværende regnskabsår, men forventningerne til næste år bliver ændret fra et driftsmarginmål til et mål om væksten i den organiske driftsindtjening, der ventes at nå en midt til høj encifret vækst , eksklusive enhver større uforudset makroøkonomisk og politisk udvikling.

”Mængden af prisforhøjelser, vi og andre tager på et tidspunkt, kan begynde at have en effekt, og det er derfor, vi er forsigtige,” siger Heinekens topchef Dolf van den Brink i et telefoninterview med Bloomberg.

Resultaterne i sig selv er meget gode, vurderer finanshuset Bernsteins analytiker Trevor Stirling, der tilskrive den første reaktion for aktien til prognosen for 2023.

”For os opvejer den stærkere end forventet præstation i 2022 mere end forsigtigheden for 2023, og vi tror, at aktien vil komme sig i løbet af dagen,” skriver Stirling i et notat ifølge Bloomberg News.

Heineken har ifølge finanshuset Citigroup været i stand til at udligne omkostningsmodvinden gennem prisforhøjelser, indtægtsstyring og effektivitetsbesparelser, og bryggeriet ventes at fortsætte med den tendens til trods for eksponeringen mod højere europæiske gaspriser.

Torsdag leverede den belgiske bryggerigigant AB Inbev også et bedre end ventet regnskab målt på salg og indtjening, men her blev aktien sendt 4,1 pct. ned på dagen, da investorernes forventninger var kørt højere op efter flere gode regnskaber fra forbrugsvaresektoren.

Carlsberg-rival løftet af prisforhøjelser i første halvår

Analytiker: Carlsberg kan få et nyk op efter konkurrents regnskab

Carlsbergs øl er fortsat at finde på russiske supermarkedshylder

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier