FødevareWatch

Analytiker: Carlsberg kan få et nyk op efter konkurrents regnskab

Heineken leverer i nyt halvårsregnskab stærk vækst i Kina - og det er gode tendenser for Carlsberg, fortæller aktieanalytiker.

Foto: Andrew Kelly/Ritzau Scanpix.

Carlsbergs hollandske konkurrent, Heineken, kom med et bedre end ventet halvårsregnskab her til morgen. Det tegner godt for det danske bryggeri, som nok også kan vente en lille positiv reaktion i dagens aktiehandel.

Det mener Per Fogh, der er aktieanalytiker hos Sydbank.

”Vi kan eksempelvis se, at Heineken leverer stærk vækst i Kina, et marked, hvor der har været nervøsitet i forhold til nedlukninger. Det er gode tendenser for Carlsberg,” siger aktieanalytikeren.

Heinekens regnskab viser, at bryggeriet ikke har været synderligt ramt af nedlukninger i Asien.

I årets første seks første måneder øgede Heineken sin omsætning organisk med 24,3 pct. Til sammenligning havde analytikerne ventet en organisk fremgang på 20,6 pct.

Omsætningen var drevet af bedre end ventet fremgang på samtlige af bryggeriets markeder. Størst var fremgangen i regionen Asien-Stillehavet, der så en vækst på 70 pct.

”Hos Heineken kan vi se, at man har fået prisjusteret fornuftigt i forhold til de inflationære pres. Det gør, at omsætningen stiger ret kraftigt for de her pris-miks-effekter. Det forventer jeg også af Carlsberg, når de kommer med regnskab,” siger Per Fogh.

Med miks menes der fordelingen af salg mellem de forskellige priskategorier i bryggeriets sortiment.

Carlsberg venter i 2022 en organisk udvikling i driftsresultat (EBIT) på minus 5 pct. til plus 2 pct. Forventningen tager blandet andet udgangspunkt i, at den russisk forretning er fraregnet.

Det danske bryggeri kommer med regnskab for første halvår den 17. august 2022.

Carlsberg-rival løftet af prisforhøjelser i første halvår

Carlsbergs øl er fortsat at finde på russiske supermarkedshylder

Carlsbergs finansboss forlader bryggeriet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier