FødevareWatch

Lokal brygmester skal genrejse kriseramt nordjysk bryghus

Tidligere brygmester på Løkken Bryghus overtager ølbrygningen på det socioøkonomiske Vrå Bryghus, der i maj fritstillede grundlægger og direktør med øjeblikkelig virkning.

Foto: PR/Bryggeriforeningen

Brygmester Kent Boalth skal stå i spidsen for genrejsningen af det kriseramte Vrå Bryghus.

Det bekræfter hovedpersonen selv over for Nordjyske.

”Der er virkelig potentiale i at udvikle det her sted,” siger Kent Boalth til avisen.

Kent Boalth er uddannet diplombrygger ved Thisted Bryghus og har siden arbejdet som brygmester i henholdsvis Norge, på Frederikshavn Bryghus og på Løkken Bryghus.

Han har ifølge Nordjyske nu oprettet et anpartsselskab, som fremover kommer til at stå for ølbrygning såvel som salg og kommercielle arrangementer for Vrå Bryghus. Kent Boalth kommer således til at stå for de faste udgifter og betale en del af omsætningen for brug af bryggerifaciliteterne.

Vrå Bryghus A/S, der for nyligt fritstillede grundlægger og direktør Erik Balle med øjeblikkelig virkning, kommer fortsat til at stå for de frivillige aktiviteter på bryghuset.

Socioøkonomisk bryghus vil hjælpe udsatte i arbejde

Bryghuse spejder gennem udfordringer: ”Der er ingen grund til at ryste på hånden”

Grundlægger af jysk bryghus fritstillet

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier