FødevareWatch

Carlsberg anklager Heineken for konkurrencesnyd i Grækenland

Bryggeriet har ifølge britisk medie lagt sag an mod konkurrenten i Grækenland for brud på konkurrenceregler.

Foto: Daniel Becerril/Reuters/Ritzau Scanpix

Carlsberg har lagt sag an mod Heineken med anklager om, at den hollandske konkurrent på ølmarkedet i Grækenland har brudt konkurrencereglerne.

Carlsberg vurderes at kræve en erstatning på omtrent 255 mio. pund eller mere end 2,2 mia. kr.

Det skriver det britiske medie Express tirsdag aften.

Carlsberg er ejer af det næststørste græske bryggeri, Mythos, som sidder på 12-15 pct. af markedet, mens Heinekens datter Athenian Brewery har en andel på 70 pct.

Bekræftelsen af at Carlsberg har rejst et krav er kommet via en retssag anlagt i Amsterdam tilbage i marts, hvor en tredje aktør, Macedonian Thrace Brewery med en markedsandel på 5 pct., har krævet en erstatning på 85 mio. pund fra Heineken.

”Man er muligvis klar over, at en anden part, Carlsberg, også søger kompensation for substantielle tab, sagde en advokat for Macedonian Thrace Brewery dengang i retten,” oplyser Express.

Da Carlsbergs datter er omkring tre gange så stor som Macedonian Thrace, vurderes det, at det danske selskabs krav derfor kan ligge tre gange højere i 255 mio. pund.

I sagen mod Athenian Brewery har Macedonian Thrace beskyldt den dominerende spiller på det græske marked for at ”tvunget og skræmt” distributører, grossister og detailforretninger og i sidste ende ”snydt forbrugerne”.

Hverken Carlsberg eller Heineken vil ifølge Express kommentere oplysningerne, men mediet mener at vide, at Carlsberg anlagde sin sag mod Heineken tilbage i november.

Heineken har i sit seneste regnskab også risikoen i relation til et samlet krav på 478 mio. euro fra to efterfølgende sager, efter at Athenian Brewery modtog en bøde på 30 mio. euro fra de græske konkurrencemyndigheder for at misbruge sin markedsposition.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier