FødevareWatch

Tyske bryggerier mangler ølflasker

Sommeren nærmer sig også i Tyskland, men nu advarer landets bryggerier om, at der kan komme mangel på ølflasker

Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet

Det er de stigende produktionsomkostninger og vanskelighederne med at skaffe varer, der kan føre til, at der ikke vil være ølflasker nok til sommer. Især små og mellemstore bryggerier ventes at blive ramt. Flaskerne koster nu 80 procent mere, skriver Berlingske.

”Vi vil opleve mangel senest til sommer,” siger Holger Eichele, der er adm. direktør i bryggeriforeningen Deutsche Brauer-Bund, til dagbladet Bild.

De tyske bryggerier meldte for nyligt ud, at øllene risikerer at stige op mod 30 procent i pris på grund af de højere produktionsomkostninger på alt fra paller til malt og propper.

Royal Unibrew vil genforhandle kontrakter - prishop til kunderne

Dansk vintapperi mærker stigende pres på flaskepriserne

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier