FødevareWatch

Harboes Bryggeri nedjusterer forventninger efter skuffende salg

Skuffende salg i Danmark og Tyskland for Harboes til at nedjustere forventningerne for resultaterne i 2021/22.

Foto: PR / Harboes Bryggeri

Et sammenfald af forskellige faktorer - herunder lavere salg på de danske og tyske hovedmarkeder - får Harboes Bryggeri til at nedjusterer forventningerne til de finansielle resultater for 2021/22.

Det fremgår af en børsmeddelelse fra det sydsjællandske bryggeri fredag.

Harboes venter nu et driftsoverskud på EBITDA-niveau på 83-103 mio. kr. mod en tidligere forventning om et driftsoverskud på 115-125 mio. kr. Og for resultatet før skat for de fortsættende aktiviteter ventes nu et underskud på op til 20 mio. kr. mod et overskud på 10-120 mio. kr. i de oprindelige forventninger.

”Afsætningen på de danske og tyske hovedmarkeder i december og januar måned har været markant lavere end forventet, og der er fortsat stor usikkerhed om udviklingen i de kommende måneder. Den lavere afsætning skyldes blandt andet, at der i forbindelse med julehandlen har været udbudt konkurrerende mærkevareprodukter til meget lave priser, som derfor har taget en betydelig del af den samlede volumen,” skiver Harboes.

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier