FødevareWatch

48 spiritusselskaber advarer om mangel på alkohol i julen

I Storbritannien begynder manglen på chauffører nu også at ramme spiritusindustrien. I et fælles brev opfordrer 48 virksomheder til politisk handling, hvis der skal være alkohol til forbrugenre i julen.

Foto: Lærke Posselt / Ritzau Scanpix

Spiritusgiganter som Pernod Ricard og Moët Hennessy frygter, at briterne må ty til vand under årets julemiddage, da manglen på chauffører nu også rammer alkoholindustrien.

Det skriver The Guardian.

Ifølge spiritusselskaberne kan supermarkederne i Storbritannien ende med at løbe tør for alkohol til jul. For tiden oplever virksomhederne, at det tager op til fem gange længere tid at få varer til Storbritannien, end det gjorde for bare et år siden.

"Der er en stigende bekymring blandt vores medlemmer for, at hvis der ikke bliver taget drastiske beslutninger, så ender vi med at have en endnu værre situation," siger Miles Beale, der er direktør i Wine and spirit trade association (WSTA).

Han fortæller videre, at der allerede er spiritusproducenter, som ikke kan nå at få varer på supermarkedernes hylder inden jul.

Udover de lange ventetider beretter det fælles konsortium af virksomheder, at fragtpriserne er steget med cirka 7 pct., da flere transportselskaber har hævet chaufførernes løn for at sikre, at de ikke finder sig et andet arbejde.

Høje kaffepriser giver dybe panderynker: "Har aldrig oplevet noget lignende"

Stiftere af Oatly og Fiji Water laver ny funktionel drik  

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier