FødevareWatch

Unibrew-topchef: Krævende 2022 betyder at vi skal tættere på forbrugerne

I det kommende år skal bryggerikoncernen være endnu mere opmærksomme på de signaler, der kommer fra forbrugerne, siger Lars Jensen.

Foto: PR / Royal Unibrew

2022 bliver et krævende år for Royal Unibrew, hvor stigende råvarepriser og priser på fragt giver større omkostninger for bryggeriet, som selskabet skal forsøge at afbøde.

Det skal ske ved at rykke endnu tættere på forbrugerne, siger administrerende direktør Lars Jensen til MarketWire torsdag.

"Når vi siger krævende, er det fordi, vi skal holde endnu mere fast på rattet og være endnu mere opmærksomme på de signaler, der kommer fra forbrugerne. Vi skal kigge på data på kvartalsbasis, og vi skal være langt tættere på de dynamikker, der er derude. Det er et ressourcetræk, fordi vi skal bruge mere tid på at holde øje med basisforretningen for at sikre, at den "cruncher" videre, og det gør så, at der er nogle andre steder, vi må bruge mindre tid på," siger han.

"Så krævende vil sige, at mængden af ting, der kan forandre sig, er krævende," tilføjer Lars Jensen.

Det betyder en større arbejdsmængde, mere overvågning og flere værktøjer, der skal trækkes op ad værktøjskassen. Det giver mere arbejde til både salgsledelsen og marketingafdelingen og mere pres på forsyningskæderne.

"Vi skal være langt tættere på vores kunder, fordi vi skal sikre, at deres økonomi er fornuftig og god," siger han.

I regnskabet, der blev offentliggjort onsdag, lød det fra topchefen, at 2022 vil blive et krævende år. Og den verbale advarsel var ifølge Jesper Ingildsen, analytiker i DNB, med til at sende aktien ned med 5,9 pct. onsdag. Torsdag fortsætter faldet, og aktien dykker midt på dagen 2,1 pct. til 772 kr.

"Det er helt sikkert kommentarerne om råvareprisstigninger, der gør, at markedet bliver lidt skræmt," sagde Jesper Ingildsen til MarketWire.

"De taler om et 2022, som bliver meget krævende på baggrund af væsentligt højere råvarepriser, og det er helt klart et fokus for investorerne, når det kommer til bryggerierne," lød det videre.

Unibrew fastholdte i forbindelse med sine forventninger om en driftsindtjening, EBIT, for indeværende år på 1625-1700 mio. kr.

Dyre råvarer tvinger Royal Unibrew til at varsle prishop

Verbal advarsel om krævende 2022 sendte Unibrew-aktien ned

Royal Unibrew vokser i kvartal, der har stået i opkøbets tegn

Nye døre bliver åbnet for Royal Unibrew med købet af Aqua D’or

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier