FødevareWatch

Blå Kors: Politikerne bør udnytte gylden mulighed og hæve aldersgrænsen for køb af alkohol

Efter en række meningsmålinger har vist, at omkring 63 pct. af danskerne mener, at man bør hæve aldersgrænsen for køb af alkohol, opfordrer Blå Kors politikerne til at handle.

Foto: Katrine Hørup Noer/Rizau Scanpix.

Det er på tide, at politikerne handler og tager bestik af, at flere meningsmålinger nu viser, at danskerne er klar til at hæve aldersgrænsen for køb af alkohol til 18 år.

Det mener Blå Kors Danmark, der får opbakning fra en række organisationer samt De Samvirkende Købmænd og Coop, fremgår det af en pressemeddelelse

"Der er lige nu en gylden mulighed for at hæve aldersgrænsen, hvis politikerne vil lytte til det store kor af både almene dankere og organisationer. Vi ved at tilgængelighed er helt afgørende, når det kommer til unges alkoholforbrug, så en højere aldersgrænse kan blive første skridt mod en sundere alkoholkultur i Danmark," siger Christian Bjerre, generalsekretær i Blå Kors Danmark.

Senest har en meningsmåling foretaget af Voxmeter for Blå Kors Danmark vist, at knap 63 pct. af danskerne bakker op om at hæve aldersgrænsen.

I en Epinion-måling, som for nyligt blev offentliggjort af Kræftens Bekæmpelse, er tallet 65 pct.

Forslag om færre alkoholbevillinger er skrottet i ny nattelivsplan

Bardirektør forventer op til 20 procent højere omsætning med længere åbningstid

Danskerne drak mere vin og mindre øl i 2020 

Mere fra FødevareWatch

Supermarkedets prisskilte står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” blandt politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet ventes at blive centralt i valgkampen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier