FødevareWatch

Danske kaffekæder frygter prisstigninger

Priserne på kaffe skyder I vejret, hvilket får flere danske kaffekæder til at frygte,  at de må sætte prisen op på en latte, cortado eller americano.

Foto: Simon Fals/Ritzau Scanpix

Prisen på råkaffe er på rekordtid skudt i vejret. Ifølge det norske medie E24, så er prisen den højeste i ti år. Det får flere danske kaffekæder til at varsle, at de muligvis må sætte prisen på en kop kaffe op.

Det skriver Børsen.

"Det er endnu ikke til at sige, om der vil komme stigninger for forbrugerne eller ej. Jeg håber, vi bliver klogere i december, og som vi løbende får indikationer. Vi vil helst absobere alt, så vi undgår, at det rammer forbrugerne, men vi kan ikke blive ved med at bære det, hvis det fortsætter med voldsomme stigninger," siger Michael Hald, der er direktør for Starbucks Danmark.

Ifølge Børsen oplever Espresso House og Lagkagehuset samme problemer.

Tidligere kunne FødevareWatch berette, at de højere priser også kan mærkes hos danske Peter Larsen Kaffe. Markederne er ifølge kommunikations- og udviklingschef Lars Aaen Thøgersen usikre.

"Det har været sådan i en del tid. Der har været usikkerhed om høsten i særligt Brasilien, og det har givet højere priser på børserne," siger han.

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier