FødevareWatch

Juiceproducent er solgt

Efter at Seimei tidligere på måneden blev erklæret konkurs, har selskabet nu fået nye ejere i form af The Whole Company, der blandt andet sælger Fredsted The og frugtstængerne Castus.

Tidligere ejer af Wish by Seimei Allan Feldt. | Foto: Lars Krabbe/ERH

Den tidligere Aqua d'or stifter Allan Feldts juicevirksomhed Wish by Seimei er blevet solgt til The Whole Company for et ukendt beløb.

Det fortæller kurator Nicolai Dyhr til FødevareWatch.

"Handlen er gennemført efter længerevarende forhandlinger med en række køberemner, og i tæt dialog med konkursboets største og væsentligste kreditorer. Det er lykkes os at redde størstedelen af arbejdspladserne, hvilket jeg er meget tilfreds med," skriver han i en besked til FødevareWatch.

I en sms til FødevareWatch skriver tidligere ejer af Wish by Seimei Allan Feldt, at han er glad for at firmaet lever videre og at der er blevet reddet arbejdspladser.

FødevareWatch har endnu ikke kunne få bekræftet, hvorvidt Wish by Seimei skal fortsætte i sin hidtidige form.

The Whole Company, der har base i Køge, forhandler frugtstængerne Castus, Fredsted The, nødde-og frugtblandingerne Trope og frøblandingerne Toftkær.

Virksomheden blev stiftet for 31 år siden og kom i 2020 ud med et årsresultat på knap 7 mio. kr. Egenkapitalen endte samme år på 106 mio. kr.

Et tumultarisk forløb

FødevareWatch har tidligere beskrevet på baggrund af retsdokumenter fra retten i Nykøbing Falster, at likviditetssituationen og betalingsdygtigheden var så slem i Wish by Seimei ifølge tre ud af fem bestyrelsesmedlemmer, at man valgte at indlevere en begæring om konkurs, da der var væsentlig illikviditet for 6 mio. kr med udgangen af 2021.

Dette var tilsyneladende sidste søm i kisten for Wish by Seimei, da retten vurderede, at denne insolvens ikke var af "forbigående karakter".

Samtidig viste retsdokumentet, at Salling Group, som var et af selskabets største kunder, havde tilkendegivet, at man forventede en væsentlig reduktion af køb af produkter fra Seimei.

Konkursen kommer efter flere år med røde tal på bundlinjen for Wish by Seimei, der i sin ni års levetid ikke formåede at levere plus på kontoen. De seneste fem er underskuddene samlet løbet op i mere end 60 mio. kr.

I et interview med FødevareWatch i slutningen af september fortalte Allan Feldt, at han frygtede, at virksomheden måtte lukke ned, hvis der ikke skete ændringer for virksomheden.

I 2020 havde Wish by Seimei en egenkapital på 5,1 mio. kr. I 2019 var egenkapitalen på 17,2 mio. kr.

Kapitalmangel og barberet aftale med Salling Group blev nådestødet for juiceproducent 

Konkurs under protest: Seimei-stifter kæmpede imod beslutningen  

Juiceselskab er gået konkurs 

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier