FødevareWatch

Finske forskere brygger kaffe uden kaffebønner

Forsøget kan være et skridt på vejen til at skabe en mere bæredygtig kaffeindustri.

Foto: Jonas Olufson

Det er lykkedes en gruppe forskere fra Det Tekniske Forskningscenter i Finland at avle, brygge og drikke en kande kaffe udviklet i et laboratorie.

Det skriver DR.

Kaffen, der er udviklet ved hjælp af celler fra en kaffeplante i en petriskål, kan være første skridt på vejen mod en bæredygtig kaffeindustri, hvor det bl.a. ikke længere er nødvendigt at fælde regnskov for at gøre plads til en større kaffeproduktion.

"Det er ikke forsvarligt bare at rydde regnskov for at give plads til en større produktion af kaffe. Derfor er det en vigtig udvikling, at vi nu ser alternativer, som kan være med til at imødekomme det store behov for kaffedrikkere - uden at det går ud over naturen og miljøet," siger Poul Erik Jensen, der er professor i biokemi på Københavns Universitet med speciale i plantebaseret mad og har store forventninger til forsøget.

Hvert år bliver der produceret mere end 9,5 mia. kilo kaffe i verden, og efterspørgslen på kaffe stiger, da befolkningstallet bliver ved med at vokse.

Nestlés kaffekæde skal være CO2-neutral inden 2024

Kaffestartup lander stor aftale med kantineleverandør

Kaffeprisen når fireårigt toppunkt 

Mere fra FødevareWatch

Ny formand i nordjysk fiskekoncern

Fiskekoncernen Seafood Danmark fik i sommer ny koncernchef, og nu er der også kommet ny bestyrelsesformand i selskabet med de store vækstambitioner.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier