FødevareWatch

UBS: Carlsberg har flere værktøjer til at modstå omkostningspresset

Finanshuset UBS vurderer, at Carlsberg har flere værktøjer til at modstå omkostningspresset, og fastholder derfor sin positive holdning til bryggeriet.

Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

Finanshuset UBS holder fast i sin positive holdning til Carlsberg, idet selskabet vurderes til at have flere "værktøjer" sammenlignet med andre bryggerier til at modstå omkostningspresset.

Det skriver Bloomberg News.

UBS vurderer, at der er en ikke værdsat marginstøtte fra Carlsbergs landemiks, den bedste omkostningskontrol i sektoren på trods af en stigning i forbruget på reklame og markedsføring samt begrænset valutamodvind.

Aluminiumspriser i det højeste niveau i mange år har forværret omkostningerne per solgte vare for de europæiske bryggerier, og Carlsberg er ikke immun, vurderer analytiker Nik Oliver.

Analytikeren vurderer dog, at Carlsberg er bedre positioneret med lavere eksponering mod dåser end konkurrenterne, og det danske bryggeri ventes også at drage fordel af højere marginer i Kina.

Carlsberg-aktien ligger mandag eftermiddag med et fald på 1,2 pct. i 996,80 kr.

Som ung længtes hun efter at udforske verden - nu er hun landedirektør i Arla

Bestyrelsesmedlem køber Harboes-aktier for lille halv million

Aktionær vil sælge Unilever-aktier for en milliard efter Ben & Jerry-boykot 

Mere fra FødevareWatch

Leje af skibe er langtfra et ukendt fænomen for Coca-Cola

Det vakte stor opsigt, da en chef fra Coca-Cola for nylig meldte ud, at selskabet grundet pressede forsyningskæder havde chartret tre tørlastskibe En metode, selskabet ofte har brugt, lyder det til ShippingWatch. Nike forventer at mangle varer de næste kvartaler.

Frosset kaffekoncept henter stor investering

Folkene bag et amerikansk kaffekoncept, hvor man lynfryser friskristede kaffebønner, så de holder mere af smagen, har hentet, hvad der svarer til knap 225 mio. kr. i en investeringsrunde.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier