FødevareWatch

Avis: Banker utilfredse med bonus til Bernd Griese

Ifølge Berlingske tog nuværende bestyrelsesformand ogtidligere adm. direkør Bernd Griese 4,2 mio. kr. med sig i godtgørelse, da han i 2019 forlod direktørposten i bryggeriet Harboes. Det vækker kritik blandt aktionærerne.

Foto: Mik Eskestad/Ritzau Scanpix

Nye dokumenter viser ifølge Berlingske, at Bernd Griese tog en fratrædelsesgodtgørelse på 4,2 mio. kr. med sig, da han i efteråret 2019 stoppede på direktørposten i Harboes og overlod tjansen til sin datter Karina Harboe Laursen.

Det skete på et tidspunkt, hvor bryggeriet befandt sig i en dyb økonomisk krise, og beslutningen om at trække en godgørelse ud på den størrelse vækker utilfredshed hos aktionærerne Danske Bank og Nordea.

"Vi ønsker, at der er gennemsigtighed omkring bonusser og fratrædelsesgodtgørelser, i forhold til hvad ledelser bliver målt på. I dette tilfælde har selskabet ikke i tilstrækkelig grad givet investorerne den gennemsigtighed," skriver Erik Eliasson, chef for bæredygtige investeringer i Danske Bank, i en e-mail til Berlingske.

Kritikken er den seneste i en efterhånden lang række af udsagn fra primært de to store banker, som har været utilfredse med den måde, som den nuværende bestyrelsesformand og tidligere direktør, 79-årige Bernd Griese, har ledet Skælskør-bryggeriet på.

Ølkongen bliver siddende i Harboe

Avis: Banker vil have have Harboe-frontmand til at trække sig

Harboes Bryggeri stiger over 12 procent efter positiv investoromtale 

Mere fra FødevareWatch

Her skal mundbind på igen

Nye restriktioner gælder fra mandag. Mundbind vender tilbage, og der bliver krav om coronapas flere steder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier