FødevareWatch

Nordisk spiritusfusion når i mål

Konkurrencemyndighederne har godkendt fusionen af spiritusvirksomhederne Arcus og Altia, der fremover kommer til at hedde Anora Group.

Foto: Anora Group

Fusionen af den norske spiritusvirksomhed Arcus, der ejer De Danske Spritfabrikker, og finske Altia er onsdag gået igennem efter længere tids granskning af konkurrencemyndighederne.

Det fremgår af en børsmeddelelse.

Fremover bliver de to selskaber til et samlet nordisk spirituskonglomerat, der sætter sig tungt på det nordiske vin- og spiritusmarked, eftersom selskabet nu rummer de gamle spirituskendinge Gammel Dansk, Aalborg Taffel Akvavit og Brøndum Snaps.

Samtidig med fusionens endelige har Anora Group offentliggjort den fremtidige ledelse, som blandt andet tæller danske Henrik Bodekær Thomsen, der siden 2018 har været adm. direktør i Arcus Danmark.

Adm. direktør i Anora Group bliver Pekka Tennilä, der er nuværende adm. direktør for Altia.

Ifølge Børsen omsatte Arcus og Altia tilsammen for næsten fem mia. kr. i 2019.

Den danske forbindelse

Siden januar 2013 har Arcus ejet Aalborg Taffel Akvavit og Gammel Dansk, som man overtog fra den franske gigant Pernod Ricard.

Pernod Ricard fik de danske brands med ind i porteføljen i en handel, hvor de overtog svenske V&S Vin & Sprit AB i 2008 for at få fat i Absolut Vodka. Det efterlod siden de klassiske danske snapse- og akvavitbrands i en noget ramponeret forfatning, som Arcus med overtagelsen havde en ambition om at løfte i hele Norden.

Trods de danske navne på de kendte spiritusbrands valgte Arcus Gruppen i 2015 at flytte produktionen til Norge, og dermed var det efter 84 år slut med Spritfabrikken i Aalborg.

Gammel Dansk-ejer fusionerer: Vil være Nordens ledende samling af vin og spiritusbrands

Produktionen fordobles: Dansk whisky, rom og gin er blevet et hit

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier