20 år senere: Læs alt om den danske vinrejse

SERIE. Godt tyve år efter Danmark modtog titlen som vinland, døjer de danske producenter med udfordringer, der langt fra er isoleret til vind og vejr. I en serie artikler tager FødevareWatch et på udviklingen og mulighederne for de danske dråber.

Foto: Watch Medier / Sigrid Friis Neergaard

Da Danmark i år 2000 modtog en officiel blåstempling som vinland, blev den givet til en nation af hobbyavlere.

I dag – godt to årtier senere – er interessen for produktionen i stigning. Traditionen såvel som vinstokkene er dog stadig unge, og spørgsmålet er, om den danske vin har fundet sig selv.

Gennem en serie artikler stiller FødevareWatch skarpt på de danske producenter, sommelier og forskere som i årevis har fulgt og forædlet de danske årgange med ét spørgsmål:

Hvad er potentialet for de danske dråber.

God læselyst.

Overblikket

Fem ting, du bør vide om den danske vinbranche 

Danske vingårde går tilbage på stribe

INDBLIK Dansk vinproducent har fundet sin hylde – andre har indledt jagten

Foto: Watch Medier / Sigrid Friis Neergaard
Foto: Watch Medier / Sigrid Friis Neergaard

Læs hele serien

Dansk vinproducent udvider med 40 procent

Viniværksættere går fra 0 til 100: Vil ramme 15.000 flasker på få år

Vinkæde afskriver danske producenter – undtagen Claus Meyer

Sommelierer revser dansk vin – men spår samtidig gastronomisk potentiale

Rare Wine: Dansk vin er ikke værd at investere i

Vinforsker: Dansk vin kan konkurrere internationalt

Læs de seneste nyheder fra FødevareWatch

Foto: Watch Medier / Sigrid Friis Neergaard
Foto: Watch Medier / Sigrid Friis Neergaard