FødevareWatch

Tysklands import af plantedrikke er eksploderet - steg med 46 pct. i 2020

Plantebaserede drikke er blevet voldsomt populære i Tyskland, og importen fra særligt Belgien, Sverige og Italien stiger markant, viser nye tal fra landets statistikbureau.

Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix

Ligesom salget af plantebaserede drikke er vokset i Danmark de seneste år, er også Tyskland for alvor hoppet med på bølgen.

Det viser splinternye tal fra landets nationale statistikbureau,
Statistiches Bundesamt, ifølge det tyske medie Topagrar.

Markedet for mælkealternativer baseret på havre, soja, mandler og lignende voksede med 46 pct. i 2020 sammenlignet med året før, da de tyske detailforhandlere importerede omkring 206 mio. liter plantebaserede drikke til en værdi af 134 mio. euro (1 mia. kr.).

I 2019 var tallet vel at mærke 141,3 mio. liter, og ser man længere tilbage i tiden til 2017, er stigningen på 130 pct. fra 89,5 mio. liter.

Langt størstedelen var fra Belgien, der stod for 38 pct. af importen, mens Sverige og Italien stod for 24 pct. og 18 pct. af volumenen. Til gengæld har særligt Sverige har mærket vækst i salget til Tyskland.

Tyskland producerer og eksporterer også selv plantebaserede drikkevarer. I 2020 steg eksporten med 35 pct. til 118 mio. liter.

Til sammenligning er den indenlandske produktion af drikkemælk i Tyskland 8,2 mia. liter om året – omkring 40 gange mere end importen af plantebaserede drikkevarer, skriver Topagrar.

(Denne artikel er bragt af FødevareWatchs søstermedie Agriwatch)

Ægtepar bag Hanegal skifter kødet ud med planter

Beyond Meat relancerer plantebaseret kyllingalternativ

Forskere fra KU og AU har opdaget, hvordan hestebønnen gøres sikker at spise for alle 

Mere fra FødevareWatch

Idealisten Merete Holsts vej til madtoppen

Merete Holst er kendt for at bygge Meyers Kantiner op og er en kvinde med stærke holdninger. Hun er træt af kapitalfonde i danske restauranter og kunne aldrig drømme om selv at sælge ud.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier